
Cícerový hummus
A ideme na to: Mnoho z nás si uľahčí prácu tým, že hummus pripravia zo sterilizovaného cíceru . Avšak ďaleko lepšiu, výraznejšiu a…
Zákaznická linka
0948 787 282Cíceru sa tiež niekedy hovorí rímsky hrach. Je to strukovina s jemnou orieškovou chuťou a ľahko krémovou konzistenciou. Môžete ju použiť ako prílohu alebo ako základ nátierok či polievok.
Zásielkovňa | 2,99 € |
---|---|
Zásielkovňa | 3,98 € |
Zásielkovňa - doručenie na adresu | 2,99 € |
Doručenie kuriérom SPS | 3,99 € |
Doručenie kuriérom SPS | 4,98 € |
Slovenská pošta Kuriér na adresu | 3,99 € |
Slovenská pošta Kuriér na adresu | 4,98 € |
Dobierka | 0,99 € |
využitie:
Cícer treba namáčať minimálne 4 hodiny, ideálne až osem. Podľa doby namáčania sa potom varí 2-3 hodiny. V tlakovom hrnci ju pripravíte za 40 minút. Cícer namočte do slanej vody, rýchlejšie zmäkne. Soľ zlepší aj jej chuť a rovnomernosť varenia. Po uvarení môžete vodu využiť na vyšľahaní tuhého snehu ako z vaječného bielka. Sneh potom možno použiť na pečenie alebo sladké pusinky vo vegánskej variante.
Rímsky hrach sa získava z rastliny s názvom cícer baraní. Domestikovaná bola pred 7000 rokmi v oblasti okolo Turecka a Sýrie. Dnes sa prevažne pestuje a používa v Indii. Plodom rastliny je struk až s desiatimi guľovitými semenami žltkastej farby. Je to tretia najrozšírenejšia strukovina na svete hneď po hrachu siatom a fazuly všeobecnej.
Zloženie: Cícer (hrach rímsky). Môže obsahovať stopy lepku.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 335 kJ / 320 kcal |
|
---|---|
tuky: |
5,4 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: |
1,0 g |
sacharidy: |
49,6 g |
z toho cukry: |
11,0 g |
vláknina: |
10,7 g |
bielkoviny: |
21,3 g |
soľ: |
0,1 g |
spkojená
o.k.
Super.
Je fajna
skvělá
A ideme na to: Mnoho z nás si uľahčí prácu tým, že hummus pripravia zo sterilizovaného cíceru . Avšak ďaleko lepšiu, výraznejšiu a…