Kuracie rezančeky so šalátom z čiernej šošovice a avokádom
Čierna šošovica nenadúva ako klasická šošoica, nemusí sa namáčať a je veľmi rýchlo uvarená. Chutí skvele a skvele sa hodí ako príloha či do šalátov.
A ideme na to:
Na 2 lyžiciach olivového oleja speníme cibuľku spolu s cesnakom. Potom pridáme šošovicu, ľahko opražíme a zalejeme vodou (ak máte, vývarom). Osolíme, okoreníme a necháme variť do zmäknutia cca 30 minút. Medzitým si nakrájame červenú cibuľu, prípadne šampiňóny, kuracie mäso. Rezančeky osolíme, okoreníme a okoreníme červenou paprikou. Na olivovom oleji sprudka rezančeky osmažíme a pridáme cibuľu a šampiňóny. Odstavíme. Uvarenú a zcedenú šošoicu zmiešame s lyžicou olivového oleja, dochutíme sójovou omáčkou, prípadne soľou a korením. Servírujeme s kuracími rezancami a avokádom.