Mixit Lyofilizované jahody 50 g
Lyofilizácia je proces sušenia ovocie mrazom. Ovocie je najskôr prudko zmrazené a následne sušené pri nižšom tlaku, kde sa voda z ovocia mení na paru a ovocie si tak zachováva svoju prirodzenú štruktúru, farbu, vôňu a predovšetkým nutričnú hodnotu vrátane všetkých vitamínov a minerálov obsiahnutých v čerstvom ovocí. Proste všetko, čo je v čerstvom ovocí nájdete aj v lyofilizovanom.
Zásielkovňa (Platba kartou on-line) | 2,99 € |
---|---|
Zásielkovňa (Platba vopred) | 2,99 € |
Zásielkovňa (dobierka) | 3,98 € |
Kuriér IN-Time (Platba kartou on-line) | 4,99 € |
Kuriér IN-Time (Platba vopred) | 4,99 € |
Kuriér IN-Time (dobierka) | 5,98 € |
Slovenská pošta Kuriér na adresu (Platba kartou on-line) | 3,99 € |
Slovenská pošta Kuriér na adresu (Platba vopred) | 3,99 € |
Slovenská pošta Kuriér na adresu (dobierka) | 4,98 € |
Mixit Lyofilizované jahody - Chrumkavé ovocia 50 g
Zloženie: Lyofilizovanej jahody
Minimálna trvanlivosť: 180 dníKrajina pôvodu: česká republika
Čo je lyofilizované ovocie?
Lyofilizácia je proces sušenia ovocie mrazom. Ovocie je najskôr prudko zmrazené a následne sušené pri nižšom tlaku, kde sa voda z ovocie mení na paru a ovocia si tak zachováva svoju prirodzenú štruktúru, farbu, vôňu a predovšetkým nutričnú hodnotu vrátane všetkých vitamínov a minerálov obsiahnutých v čerstvom ovocí. Proste všetko, čo je v čerstvom ovocí nájdete aj v lyofilizovanom.
Výhody lyofilizovaného ovocia:
- zachovanie chuťí
- zachovanie vône
- zachovanie prírodnej prirodzenej farby
- zachovanie štruktúry
- zachovanie nutričných hodnôt a vitamínov
- zachovanie živín a minerálov
- zachovanie energetickej hodnoty
- neplatíte hmotnosť vody
- 90% zníženie hmotnosti pri 100% zachovaní objemu
- dlhá trvanlivosť pri správnom skladovaní
Proces lyofilizácia:
- predčistenie a kontrola kvality
- rýchle zmrazenie pri teplote, ktorá zodpovedá presnému kritickému bodu - pri tomto procese nedochádza k vytvoreniu ľadových kryštálov, ktoré porušujú bunkovej steny ovocie, čím ničí nutričný obsah, štruktúru, chuť, vôňu a farbu.
- prvé pomalé sušenie vo vákuu - odstráni 95% vody a okrem iného dochádza ik odstráneniu kyseliny octovej a alkoholu, ak sú v čerstvom ovocí obsiahnuté.
- druhé sušenie - postupné zvyšovanie teploty a znižovanie vákua.
- výsledkom je krehký, vysušený produkt s vlastnosťami čerstvého ovocia.
Nutričné hodnoty
Nutričné hodnoty / 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1200.0 kJ |
tuky: | 3.7 g |
z toho nasýtených: | 0.3 g |
sacharidy: | 51.0 g |
z toho cukry: | 51.0 g |
vláknina: | 15.0 g |
bielkoviny: | 8.0 g |
soľ: | 0.0 g |
Uživateľské recenzie