Mixit Lyofilizovaný banán a jahody 80 g
Lyofilizácia je proces sušenia ovocie mrazom. Ovocie je najskôr prudko zmrazené a následne sušené pri nižšom tlaku, kde sa voda z ovocia mení na paru a ovocie si tak zachováva svoju prirodzenú štruktúru, farbu, vôňu a predovšetkým nutričnú hodnotu vrátane všetkých vitamínov a minerálov obsiahnutých v čerstvom ovocí. Proste všetko, čo je v čerstvom ovocí nájdete aj v lyofilizovanom.
Zásielkovňa | 2,99 € |
---|---|
Zásielkovňa | 3,98 € |
Zásielkovňa - doručenie na adresu | 2,99 € |
Doručenie kuriérom SPS | 3,99 € |
Doručenie kuriérom SPS | 4,98 € |
Slovenská pošta Kuriér na adresu | 3,99 € |
Slovenská pošta Kuriér na adresu | 4,98 € |
Dobierka | 0,99 € |
Mixit Lyofilizovaný Banán Jahoda - Chrumkavé ovocie 80g
Zloženie: Lyofilizovaný banán (65%) a jahody (35%)
Minimálna trvanlivosť: 180 dníKrajina pôvodu: česká republika
Čo je lyofilizované ovocie?
Lyofilizácia je proces sušenia ovocie mrazom. Ovocie je najskôr prudko zmrazené a následne sušené pri nižšom tlaku, kde sa voda z ovocia mení na paru a ovocie si tak zachováva svoju prirodzenú štruktúru, farbu, vôňu a predovšetkým nutričnú hodnotu vrátane všetkých vitamínov a minerálov obsiahnutých v čerstvom ovocí. Proste všetko, čo je v čerstvom ovocí nájdete aj v lyofilizovanom.
Výhody lyofilizovaného ovocia:
- zachovanie chuťí
- zachovanie vône
- zachovanie prírodnej prirodzenej farby
- zachovanie štruktúry
- zachovanie nutričných hodnôt a vitamínov
- zachovanie živín a minerálov
- zachovanie energetickej hodnoty
- neplatíte hmotnosť vody
- 90% zníženie hmotnosti pri 100% zachovaní objemu
- dlhá trvanlivosť pri správnom skladovaní
Proces lyofilizácie:
- predčistenie a kontrola kvality
- rýchle zmrazenie pri teplote, ktorá zodpovedá presnému kritickému bodu - pri tomto procese nedochádza k vytvoreniu ľadových kryštálov, ktoré porušujú bunkovej steny ovocie, čím ničí nutričný obsah, štruktúru, chuť, vôňu a farbu.
- prvé pomalé sušenie vo vákuu - odstráni 95% vody a okrem iného dochádza ik odstráneniu kyseliny octovej a alkoholu, ak sú v čerstvom ovocí obsiahnuté.
- druhé sušenie - postupné zvyšovanie teploty a znižovanie vákua.
- výsledkom je krehký, vysušený produkt s vlastnosťami čerstvého ovocia.
Nutričné hodnoty / 100 g | ||
---|---|---|
Energetická hodnota: | 1330.0 kJ | |
tuky: | 1.7 g | |
z toho nasýtených: | 0.1 g | |
sacharidy: | 66.0 g | |
z toho cukry: | 59.0 g | |
vláknina: | 10.0 g | |
bielkoviny: | 5.0 g | |
soľ: | 0.0 g |
výborné
Vynikajúce
osvedčený výrobok, kupujem ho
Výborná zdravá svačinka
maximální spokojenost