Veľký dopredaj zásob! Využite zľavový kód: DOPREDAJ20 a ušetrite 20 %.
Vlastnosti a výhody: Guľatozrnná ryža je malá a bacuľatá, má vysoký obsah škrobu, a preto ľahko pohlcuje vodu. Po uvarení je mäkká, ľahko lepivá a krásne krémová. Ľahko zasýti a je prirodzene bezlepková.
Použitie: Hodí sa ideálne na prípravu krémového rizota, ale aj na chutné plnky, sladkej ryžovej kaše a koláče či na španielsku paellu.
Spôsob prípravy: Na rizoto si najskôr osmažíme cibuľku (prípadne tiež cesnak) na masle či olivovom oleji , za chvíľu pridáme ryžu a spoločne chvíľu restujeme. Pre kvalitnú chuť talianskeho rizota je vhodné pridať asi pohárik vína a nechať odpariť. Potom postupne prilievame najlepšie horúci zeleninový vývar (môžete aj vodu) a premiešavame asi po dobu 20-25 minút, kým ryža nezmäkne a všetka voda sa neodparí. Na záver pridáme ďalšie maslo a hoblinky parmezánu.
Viac nápadov a inšpiráciu na zdravé pokrmy nájdete v našom magazíne v sekcii recepty.
- Administratívne zaradenia: Obilniny a výrobky z nich
- Zloženie: Ryža guľatozrnná lúpaná 100%
- Krajina pôvodu: Čína
- Skladovanie: Uchovajte v suchu a chlade
- Balenie: Znovuuzatvárateľný PP obal alebo vákuované v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvakuování, ktoré neovplyvní kvalitu)