Dočasne nedostupné
Táto hrubozrnná horčica je vyrobená z dvoch druhov horčičného semienka, žltého a hnedého, ktoré sa pred naložením do nálevu zaúdia.
Podobné produkty
Popis
Chuť Moravy Zaúdená horčica so slaninou 200 g
Táto hrubozrnná horčica sa vyrába z dvoch druhov horčičných semien, žltej a hnedej, ktoré sa pred nakladaním stratia. Do hotovej horčice sa potom pridávajú malé kúsky opečenej slaniny.
Táto horčica sa vyrába zo semien žltej a hnedej horčice z farmy Olejový mlyn Petráveč. Tie sa najprv stratia v dyme z orechového dreva a potom sa namočia do slaného nálevu. Potom sa horčica namočí do sladkokyslého nálevu, aby semená napučali a zmäkli. Až potom sa horčica pomelie na koloidnom mlyne, čiastočne nahrubo, aby sa časť semien zachovala celá, a čiastočne najemno, aby mala horčica peknú konzistenciu a dala sa ľahko naberať.
Potom sa horčica nechá niekoľko týždňov odpočívať, pretože hneď po zomletí je veľmi ostrá a jej ostrosť sa časom vytráca. Nakoniec sa do horčice opečú malé kúsky slaniny od mäsiara Josefa Jůzu z Březiny (rovnaká, akú používa výrobca pri výrobe Slaninády), pridajú sa k nej a je to. Potom sa už len naplnia poháre a pasterizujú.
Zloženie: Voda, horčičné semená 20 %, červený vínny ocot (víno, oxid siričitý), cukor, slanina 8 % (bravčový bok, soľ max. 2,2 %) - varený výrobok, soľ.
Zloženie
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 632 kJ / 151 kcal |
Tuky: | 13,2 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 5 g |
Sacharidy: | 25,6 g |
z toho cukry: | 25,6 g |
Bielkoviny: | 9 g |
Soľ: | 0,8 g |