GRIZLY

Fazuľa Adzuki - červená 1000 g

6,49 €

6,49 € / kg

Skladom

18. 2. Môže byť u vás

Dočasne nedostupné

Doprava od 1,99 €

Adzuki sú malé podlhovasté fazuľky tmavočervenej až hnedej farby, ktoré majú na jednej strane typickú bielu čiarku. Po uvarení dostanú jemnú sladkastú orechovú chuť. Sú veľmi populárne v ázijskej a hlavne japonskej kuchyni.

Popis

Grizly Fazuľa Adzuki 1000 g

  • Administratívne zaradenie: strukovina
  • Zloženie: Fazuľa Adzuki 100%
  • Krajina pôvodu: Čína
  • Skladovanie: Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.
  • Balenie: znovu uzatvárateľné PP obal alebo vákuovania v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvakuování, ktoré neovplyvní kvalitu)

Vlastnosti a výhody: Adzuki (niekedy písané aj azuki) sú malé podlhovasté fazuľky, rastliny s názvom vigna hranatá (Vigna angularis). Majú svoj pôvod v Strednej a Východnej Ázii. U nás sa najčastejšie stretávame s týmito ďalšími druhy fazule: biele drobné a veľké jumbo, čierne, čierne oko, červené kidney, adzuki, Pinto, mungo (vigna zlatá) a ďalšie. 

Použitie: Pred kuchynskou úpravou je nutné fazuľe vopred namočiť do vody na 8 hodín (ideálne cez noc). Potom vodu vylejeme, fazuľe prepláchneme a varíme v novej vode asi 45 - 50 minút do zmäknutia. Pre zníženie nadýmavosti odporúčame ešte pridať bylinky ako napríklad: saturejku, rasca, fenikel, kurkumu, koriander alebo majoránku. Po uvarení dostanú jemnú orechovú chuť. Sú vhodné na prípravu polievok, nátierok, kaší, nákypov a šalátov. Fazuľe adzuki sú v Japonsku často varené so sladkou ryžou. Výsledkom je červený pokrm zvaný "Adzuki-Mochi".

Viac informácií o strukovinách a ich vlastnostiach si môžete prečítať v našom medveďom blogu. Zaujímavé recepty a nápady tiež nájdete v našom magazíne.

Zloženie

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 1377 kJ / 329 kcal
Tuky: 0,5 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 52 g
z toho cukry: 3,1 g
Vláknina 25 g
Bielkoviny: 19,8 g
Soľ: 0,03 g