Cenové trháky na Grizly práve teraz! Kilo kešu len za 9,99 € a ďalšie cenové hity!
Grizly Fazuľa Adzuki - červená 1000 g
Adzuki sú malé podlhovasté fazuľky tmavočervenej až hnedej farby, ktoré majú na jednej strane typickú bielu čiarku. Po uvarení dostanú jemnú sladkastú orechovú chuť. Sú veľmi populárne v ázijskej a hlavne japonskej kuchyni.
Slovenská pošta - Výdajné miesto | 2,49 € |
---|---|
Zásielkovňa | 2,89 € |
SPS Parcelshop | 2,89 € |
Slovenská pošta - Kuriér na adresu | 3,69 € |
Slovenská pošta - Kuriér na adresu | 2,99 € |
Zásielkovňa - doručenie na adresu | 3,69 € |
Doručenie kuriérom SPS | 3,69 € |
Individuálna doprava | 49,99 € |
Dobierka | 0.99 - 1,99 € |
pre verných zákazníkov
Grizly Fazuľa Adzuki 1000 g
- Administratívne zaradenie: strukovina
- Zloženie: Fazuľa Adzuki 100%
- Krajina pôvodu: Čína
- Skladovanie: Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.
- Balenie: znovu uzatvárateľné PP obal alebo vákuovania v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvakuování, ktoré neovplyvní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Adzuki (niekedy písané aj azuki) sú malé podlhovasté fazuľky, rastliny s názvom vigna hranatá (Vigna angularis). Majú svoj pôvod v Strednej a Východnej Ázii. U nás sa najčastejšie stretávame s týmito ďalšími druhy fazule: biele drobné a veľké jumbo, čierne, čierne oko, červené kidney, adzuki, Pinto, mungo (vigna zlatá) a ďalšie. Fazuľe sú bohaté na kvalitné rastlinné bielkoviny, a hlavne obsahujú veľké množstvo vápnika a draslíka a ďalej kyselinu listovú, fosfor, horčík, jód a železo, niacín aj provitamín A. Sú dobré na srdce, krvný obeh a vysoký krvný tlak. Vďaka obsahu vlákniny pomáhajú regulovať funkciu čriev. Fazuľe Adzuki sú lepšie stráviteľné ako ostatné strukoviny a majú veľmi pozitívny vplyv na aktivitu obličiek.
Použitie: Pred kuchynskou úpravou je nutné fazuľe vopred namočiť do vody na 8 hodín (ideálne cez noc). Potom vodu vylejeme, fazuľe prepláchneme a varíme v novej vode asi 45 - 50 minút do zmäknutia. Pre zníženie nadýmavosti odporúčame ešte pridať bylinky ako napríklad: saturejku, rasca, fenikel, kurkumu, koriander alebo majoránku. Po uvarení dostanú jemnú orechovú chuť. Sú vhodné na prípravu polievok, nátierok, kaší, nákypov a šalátov. Fazuľe adzuki sú v Japonsku často varené so sladkou ryžou. Výsledkom je červený pokrm zvaný "Adzuki-Mochi".
Viac informácií o strukovinách a ich vlastnostiach si môžete prečítať v našom medveďom blogu. Zaujímavé recepty a nápady tiež nájdete v našom magazíne.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 2713 kJ / 648 kcal
Tuky: 1 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 63 g z toho cukry: 0 g
Vláknina 25 g
Bielkoviny: 39,1 g
Soľ: 0,03 g
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Správnosť a aktuálnosť informácií o výrobkoch venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy a nariadenia pre výrobu potravín sú však neustále aktualizované, a tak môže dôjsť k zmenám v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín, alergénov či dietetických informáciách. Pred použitím výrobku odporúčame prečítať etiketu.
dobré
Velmi chutná
Výborné na brownie.
Fazole mají výbornou chuť.
Obvykle jsem s těmito fazolemi velice spokojená. <br /><br /> V poslední dodávce však byly fazole podivně smíchané, protože část se jich krásně uvaří a část zůstane úplně netknutá. Jako tvrdé korálky - zachovají si původní barvu a dokonce při dopadu na desku i zvoní. Nejdříve jsem si myslela, že jsem udělala chybu při namáčení, ale při dalším vaření se to zopakovalo. Nakonec jsem skoro celé kilo vyhodila, abych si nevylomila zub. Je mi to moc líto, protože na adzuki zanevřít nechci. Ivana