
Avokádový - limetkový koláč
A ideme na to: Koláčovú formu si vyložíme papierom na pečenie. Všetky ingrediencie na krustu vložíme do mixéra a rozmixujeme do…
Sneh, ktorý neroztopí, ale ochutí a ovonia Vašu domácu bábovku o exotickú chuť kokosu. Strúhaný kokos nesmie chýbať v žiadnej kuchyni.
Zásielkovňa (Platba kartou on-line) | 2,99 € |
---|---|
Zásielkovňa (Platba vopred) | 2,99 € |
Zásielkovňa (dobierka) | 3,98 € |
Kuriér IN-Time (Platba kartou on-line) | 4,99 € |
Kuriér IN-Time (Platba vopred) | 4,99 € |
Kuriér IN-Time (dobierka) | 5,98 € |
Slovenská pošta Kuriér na adresu (Platba kartou on-line) | 3,99 € |
Slovenská pošta Kuriér na adresu (Platba vopred) | 3,99 € |
Slovenská pošta Kuriér na adresu (dobierka) | 4,98 € |
Kokos síce obsahuje veľa nasýtených tukov, ale ide o iný typ, než sa vyskytuje v mäse a v mlieku. Nepredstavujú tak rovnaké zdravotné riziko. Nasýtené tuky v kokose sú známe ako triglyceridy so stredne dlhým reťazcom. Sú ľahko stráviteľné, ľahko sa v tele spracujú a skôr sa spotrebujú ako zdroj energie, než aby sa ukladali ako tuk.
Orechy rozhodne patria medzi zdravé potraviny. Kokosový orech je však druh ovocia s tvrdou škrupinou na povrchu. Sušený kokos používaný v potravinárstve je sušená dužina z kokosu. Hojne sa využíva ako aromatická a dekoračná prísada na zákusky torty, cukrovinky, ovocné šaláty a iné. Kokos sa využíva aj v kozmetike - masážne oleje, sprchové gély, telové mlieka.
Použitie v kuchyni: Sušený kokos sa využíva predovšetkým ako prísada na zákusky torty, cukrovinky, ovocné šaláty a iné. Kokos možno pridať aj do ovocných šalátov, müsli a veľmi netradičné je použitie kokosu pri obaľovanie mäsa.
Nutričné hodnoty / 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 660kcal / 2761kJ |
tuky: | 64,5 g |
z toho nasýtených: | 57,2 g |
sacharidy: | 23,7 g |
z toho cukry: | 7,4 g |
bielkoviny: | 6,9 g |
soľ: vláknina |
0 g 16,3 g |
Sodík 37 mg
Horčík 90 mg
Vápnik 26 mg
mňam mňammňammňammňam
Super vůně i chuť.
Jemný a voňavý
Vyborne domaci kokosove mleko
Skvělá chuť, úplně jiná než z běžného obchodu ????????
A ideme na to: Koláčovú formu si vyložíme papierom na pečenie. Všetky ingrediencie na krustu vložíme do mixéra a rozmixujeme do…
A ideme na to: Najskôr si pripravíme cesto. Zmiešame lieskovoorieškovú a kokosovú múku, mak, mandľové mlieko, prášok do pečiva,…
A ideme na to: Spracujeme si najskôr tmavé aj svetlé cesto. Tmavé cesto následne vyvaľkáme cez potravinovú fóliu, potom …