Skladom
26. 6. Môže byť u vás
Dočasne nedostupné
Doprava od 1,99 €
Xantanová guma sa na prípravu bezlepkových potravín, je to prírodný stabilizátor a emulgátor.
Podobné produkty
Popis
GRIZLY Xantánová guma 100 g
- Administratívne zaradenie: Korenie
- Zloženie: xantanová guma 100%
- Krajina pôvodu: Čína
- Skladovanie: Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.
- Balenie: znovu uzatvárateľné PP obal alebo vákuovania v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvakuování, ktoré neovplyvní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Xantanová guma sa získava fermentáciou sacharidov za pomoci baktérie Xanthomonas campestris. Skvele na seba viaže vodu, čoho sa dá skvelo využiť predovšetkým pri náhrade lepku. Pečivo sa s xantán ďaleko menej drobí, lepšie držia tvar a vydrží oveľa dlhšie vláčnejšia.
Použitie: xantán môžete používať ako pri klasickom pečení, tak pri príprave pečiva v domácej pekárni. Pridáva sa zamiešaný do múky a môže sa použiť nielen do kysnutého cesta, ale napríklad aj do lineckého, piškótového, treného, odpaľovaného, alebo lístkového cesta.
Dávkovanie: Pri príprave bezlepkových výrobkov sa dáva 1 až 2 g xantanová gumy na 1 kilogram všetkých suchých hmôt použitých pri príprave cesta.
Fotografia je len ilustračné, v najbližšej dobe ju nahradíme reálnu.
Zloženie
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 762 kJ / 182 kcal |
tuky: | 0,6 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0 g |
sacharidy: | 4,6 g |
z toho cukry: | 0 g |
bielkoviny: | 3,64 g |
soľ: | 0 g |