NEKTON Tuniak vo vlastnej šťave - celý 80 g

268 hodnotenie

Sterilizovaná rybia konzerva, Tuniak žltoplutvý (Thunnus albacares) - celý 70%, pitná voda, jedlá soľ.

Prečítať viac
Bez lepku
Bez přidaného cukru
Bez éčok
Bez palmového oleje
1,26 € s DPH
15,75 € / kg
Ks
Na sklade
Zákaznícka linka a pomoc s nákupom
0948 787 282 (Po-Pia 7:00 - 17:00)
Doprava a platba
Doprava od 2,49 € (Slovenská pošta - Výdajné miesto)
Môže u vás byť 26. Apríla
Packeta 2,89 €
SPS Parcelshop 2,89 €
Slovenská pošta - Výdajné miesto 2,49 €
GLS - výdajné miesto 2,99 €
Doručenie kuriérom SPS 4,19 €
Slovenská pošta - Kuriér na adresu 3,69 €
Packeta - doručenie na adresu 3,69 €
GLS - doručenie na adresu 3,59 €
GLS - doručenie na adresu 3,99 €
Individuálna doprava 49,99 €
Dobierka 0.99 - 1,99 €
Premium výhody
pre verných zákazníkov
Darčeky a vzorky k nákupu zdarma
Cez 4 000 výdajných miest po celej ČR
ECO zabalení vašich zásielok

Nekton Tuniak vo vlastnej šťave - celý 80 g

Sterilizovaná rybia konzerva, Tuniak žltoplutvý (Thunnus albacares) - celý 70%, pitná voda, jedlá soľ.

Slušné množstvo bielkovín, málo tuku, žiadne sacharidy. Praktická potravina pre športovcov i diétujúcich Vo vašom jedálničku sa pre ňu určite miesto nájde a vôbec nevadí, keď si tuniaky nakúpite do zásoby, nepokazí sa ako surové mäso po troch dňoch.

Čo by ste mali vedieť o tuniakovi z konzervy?

Tuniaka v konzerve nie je nutné dlho predstavovať. Iste to poznáte, nemáte chuť na kuracie alebo hovädzie mäso a chcete zmenu, tak v supermarkete zamierite do oddelenia rýb. Ponuka rybích špecialít je pomerne široká, takže je z čoho vyberať, kura je bohužiaľ len jedno, a navyše väčšinou siahnete po kuracích pŕs, pretože majú najmenší obsah tuku.

Úvodom

Takýto tuniak alebo losos v konzerve je celkom praktické jedlo, keď práve nemáte dosť času alebo chuť na varenie. Dostanete do seba potrebnú dávku proteínov, ao to nám ide predovšetkým. Po vylovení z mora váži tuniak priemerne 500 kg a meria okolo 2 metrov, takže sa z neho dá vyrobiť naozaj veľké množstvo konzerv. Nie je ale tuniak ako tuniak, existuje celé množstvo rôznych druhov, ktoré sa líšia veľkosťou a váhou, ale pre nás je väčšinou najdôležitejšie, čo také tuniakové mäso obsahuje.

Čerstvý alebo z konzervy?

Všeobecne platí, čo je čerstvé, je zároveň najlepšie, hlavne čo sa týka obsahu bielkovín a dôležitých výživných látok. Aj u tuniaka platí toto pravidlo. Obsah bielkovín sa pohybuje od 20 do 23 g na 100 g, v závislosti od spôsobu spracovania. Čerstvý tuniak je čerstvý tuniak, ale hodnoty konzervové varianty sa líšia len nepatrne, takže sa z úsporných dôvodov môžete rozhodnúť aj pre tento typ. Toto rybie mäso obsahuje minimum sacharidov, a preto sa výborne hodí pre nízkoksacharidové obdobie alebo obdobie diéty, na etikete sa totiž môžete dočítať: sacharidy 0,00 g. Vo všeobecnosti sa hovorí, že ryby sú veľa tučné, ale nemusí to platiť vždy, v mäse tuniaka nájdete približne 1 g tuku na 100 g, stačí si pozorne preštudovať etiketu na konzerve, aj tu sa môžu hodnoty líšiť konzerva od konzervy.

Zaostrené na tuky

Konzervovaný tuniak je oproti čerstvému ​​tzv. Light variant, na výrobu konzerv sa používa druh s nízkym obsahom tuku a navyše je mäso pred vložením do konzervy varené v osolenej vode, prípadne doplní v pare, a pri tomto procese stráca značnú časť tuku. Ak si vyberiete na obed alebo na večeru variantu vo vlastnej šťave, nemusíte sa báť príjmu vyššieho množstva tuku, aj keď zase až tak veľký rozdiel to nie je. Zo supermarketu máte určite vypozorované, že konzervovaný tuniak môže "plávať" ako vo vlastnej šťave, tak taky v oleji rôzneho druhu (olivový, slnečnicový). Otázkou je, čo je to vôbec za olej. O jeho kvalite by sme sa asi museli presvedčiť priamo u výrobcu konzerv, pretože na etikete väčšinou žiadnu informáciu nenájdete. Ak dbáte na príjem zdravých tukov, radšej si kúpte tuniaka vo vlastnej šťave, budete mať istotu, čo jete, a ak nie ste milovníkom "vysušené" chuti, môžete si do neho svoj kvalitný olej pridať a vytvoriť si tak vlastný variant tuniaka v oleji. Keď už nič, tak vám treba aspoň nebude zle, pretože na svoj obľúbený olej ste už zvyknutí.

Ako je to s vitamínmi a minerálmi?

Tuniakové mäso môže byť pre kulturistov, ale aj ostatných športovcov a nešportovcov výhodné aj z ďalších dôvodov. Za zmienku stojí obsah vitamínov a minerálnych látok.
O pravidle, čo je čerstvé, je hodnotnejší, sme už hovorili. V tomto prípade sa nevzťahuje len na množstvo tuku, ale aj vitamínov a minerálov. Vitamíny E, A a niektoré z radu B nájdeme vo všetkých variantoch, u čerstvého tuniaka samozrejme najviac. Čo sa týka minerálnych látok, je aj v tomto prípade nedávno prekonanou variant najvýdatnejší. V Tuniakovom mäse nájdete železo, fosfor, horčík, zinok, draslík a jód. Konzervovaný výrobok je navyše oveľa bohatší na obsah sodíka, ktorý sa pridáva pri výrobe. Tuniakom ako z konzervy, tak čerstvým, určite vo výžive nič nepokazíte a oceníte aj rýchlosť prípravy rôznych jedál.

A čo aminokyseliny?

Taky v prípade obsahu aminokyselín si tuniak vedie celkom obstojne. Obsahuje podobne ako ostatné potraviny s živočíšnymi bielkovinami všetky esenciálne aminokyseliny. Okrem tuniaka ich nájdete v tučných rybách ako losos, sardinky, pstruh, ostatných rybách, alebo samozrejme v mäse, vajciach, mliečnych výrobkoch atď. Výhodou tučných rýb je často zmieňované vysoké množstvo omega-3 a omega-6 mastných kyselín. Náš konzervovaný tuniak ale o väčšinu svojich tukov pri výrobe prišiel, takže z hľadiska obsahu spomínaných kyselín nepatrí medzi výživové favoritov. Pochopiteľne ho predbehol losos, sardinky, makrela, mečiar a niektoré ďalšie morské potvory. Ak chcete príjem omega-3 a omega-6 mastných kyselín zvýšiť, pridajte k tuniakovi trochu kvalitného oleja.

Môžem sa z tuniaka otráviť ortuťou?

Už ste o tom určite počuli, že morské ryby, hlavne dravé, obsahujú vyššie množstvo ortuti, ktorá môže byť životu nebezpečná. Je pravda, že ládovať sa denne tuniakom, aj keby vám napríklad chutil, asi najlepší nebude, ale v bežnom množstve škodlivý nie je. Opatrnosť by mali dbať najmä tehotné a dojčiace ženy a malé deti, pre ktoré nie je tuniak zrovna vhodnou potravinou. V tomto prípade sa odporúča dať si tuniaka tak maximálne raz týždenne. Ale ak ani do jednej z týchto kategórií nepatria, alebo netrpíte nejakým ochorením, ktoré by ortuť mohla ešte zhoršiť, tak dôvod na obavy viacmenej nie je. Majte na pamäti, že aj s obyčajnou konzervou sa dajú vykúzliť kulinárske lahôdky. Stačí sa len porozhliadnuť na internete alebo v nejakej rybie kuchárke. Takéto cestoviny s tuniakom a paradajkami môžu predčiť aj výborná mäsové jedlá a hlad môže zahnať aj narýchlo pripravená Tuniaková nátierka s vajíčkami. Tak len pokojne do toho a nebojte sa experimentovať.

 

 

Priemerné hodnotenie
4.75
hodnotilo 268 užívateľov
5
4
3
2
1

Doporučené dávkovanie

 

 
 
Priemerné hodnotenie
4.75
hodnotilo 268 užívateľov
5
4
3
2
1
24.11.2021

Zůstane na Vánoce.

24.11.2021

Super

19.11.2021

Dárek určitě bude spokojenost

11.11.2021

výborný malý tuňáček :-)

10.11.2021

Bez poznámek, výborný.

Načítanie produktov
© 2014–2024 GRIZLY.cz - všetky práva vyhradené | Zásady cookies
Vytvorilo

Som tu nový/á

S PREMIUM získate:

Ikonka visačky

Výhodnejšie ceny

U vybraných TOP produktov

Ikonka náklaďáku

Doprava zadarmo

Už od 39 €

Ikonka dárku

VIP výhody

Garancia 100% spokojnosti

Chcem sa stáť Premium
Oslovenie

Vaše osobní údaje zpracováváme s cílem přizpůsobit naše poskytované služby Vašim individuálním potřebám. Využíváme primárně elektronické marketingové kanály, kde data analyzujeme a vyhodnocujeme relevantní výsledky. Údaje předáváme k analýze i třetím stranám ( např.: IBM, Stormware, Acomware, Seznam, Google, Netstep). Jedná se o marketingové a analytické agentury. Osobní údaje můžeme zpracovávat po dobu 36 měsíců od jejich udělení. Souhlas je dobrovolný a máte právo na opravu a výmaz osobních údajů, stejně tak i kontrolu těchto údajů naší společností.

z Kliknutím na "Vytvoriť účet" súhlasíte s Obchodnými podmienkami a se Spracovaním osobných údajov.
Chránené službou reCaptcha od Google | Ochrana súkromia | Zmluvné podmienky