Skladom
1. 9. Môže byť u vás
Dočasne nedostupné
Doprava od 1,99 €
Prírodný želatínový prípravok sa získava z červených morských rias. Je priehľadná, bez chuti a zápachu a zostáva pevná aj pri vyšších teplotách. Agar je súčasťou cukrárenských želé.
Podobné produkty
Popis
Wolfberry Agar 30 g
Agar (známy aj ako agar-agar) je prírodný polysacharid s vysokou želírovacou schopnosťou, ktorý sa vyrába z červených morských rias rodov Floridae a Gelidium. Je priehľadný, bez zápachu a chuti. Umožňuje tvorbu „vysokých vrstiev želé“, ktoré pri krájaní dobre držia tvar. Výrobky obsahujúce agar sú preto vhodné na domácu prípravu mimoriadne vysokých vrstiev želé na koláče a zákusky.
V potravinárskom priemysle sa agar používa na dochucovanie, ako stabilizátor a zahusťovadlo cukrárskych a pekárskych výrobkov. Je vynikajúci na výrobu mrazených dezertov, rôznych želé, pudingov atď.
Príprava: Zmiešajte 5 g agaru a 25 g - 50 g cukru v 300 ml vody. Nechajte 10 minút napučať a potom 15 minút varte. Pri príprave aspikov pridávajte namiesto cukru 1/2 čajovej lyžičky soli.
Zloženie: Agar agar (Gelidium 100 %).
Zloženie
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 720 kJ / 172 kcal |
Tuky: | 0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0 g |
Sacharidy: | 0,4 g |
z toho cukry: | 0 g |
Bielkoviny: | 0 g |
Soľ: | 0,04 g |