Skladom
30. 1. Môže byť u vás
Dočasne nedostupné
Doprava od 1,99 €
Kvalitný vanilkový puding vhodný aj pre bezlepkovú diétu. Výborne chutí horúci aj studený. Veľmi variabilný pomocník v kuchyni pri príprave originálnych dezertov. Prírodné vanilka dáva pudingu úžasnú vôňu. Vyrobený českou firmou so storočnou tradíciou.
Popis
Amylon Puding vanilkový bezlepkový 40 g
Tipy na použitie:
- domáci termix - klasicky pripravíme horúci puding a ešte za tepla vmiešame 250 g mäkkého tvarohu, potom necháme vychladnúť
- pečenie - horúci puding možno naliať na surové cesto vyliate na pekáči, môžete pridať ovocie, čokoládu či orechy podľa ľubovôle a následne zapiecť
- studené dezerty - vychladnutý puding ozdobený ovocím bude krásne vyzerať napríklad v elegantných pohárikoch, dekorujte ešte šľahačkou, strúhanou čokoládou alebo drvenými orechmi
- sladká omáčka - pri príprave môžete pridať viac mlieka a urobiť z horúceho pudingu sladkú omáčku pre zaliatie napríklad ovocných knedlí, buchtičiek alebo štrúdle
- zahusťovanie - u sladkých jedál, napríklad u ovocných omáčok, ak nemáte doma iné zahusťovadlá, môžete siahnuť po pudingu, pridávajte po malých dávkach podľa potreby do vriaceho pokrmu
- náplne, krémy - vychladnutý puding pripravený s menším množstvom mlieka výborne poslúži ako krém do torty alebo ako náplň do šišiek, venčekov a ďalších dezertov
Tiež máte u pudingu pri jeho príprave problém so žmolkami a s pripaľovaním mlieka? Pripravte si ho v domácej pekárni alebo v mikrovlnke. Menšia časť mlieka si dajte bokom a rozmiešajte v ňom pudingový prášok, zvyšok mlieka dajte do nádoby na pečenie a pridajte cukor podľa chuti. Rozmiešanú zmes s pudingom vlejte do nádoby a v domácej pekárni nastavte program Džem. V pekárni nechajte miešať asi 15 minút, v mikrovlnke stačí cca 5 minút. Táto príprava síce zaberie viac času, docielite ale väčšie jemnosti pudingu.
Firma Amylon má svoje korene až v 19. storočí, oficiálne založená bola v roku 1912. Jedná sa o tradičného českého výrobcu, ktorý na trh postupom času uviedol aj bioprodukty. Biopotraviny vždy prechádza systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Puding sa vyrába z kukuričného škrobu, je teda bezlepkový. Vanilkovú vôňu a chuť zaisťuje mletá vanilka a vanilkový extrakt. Mletá vanilka sa melie priamo zo sušených strukov a aj extrakt sa získava z pravej prírodnej vanilky.
Zloženie: kukuričný škrob *, mletá vanilka * ( 0,1% ), vanilkový extrakt ( 0,5% ), farbiva ( kurkumin, karoteny ). Môže obsahovať stopy vajec a mlieka.
* Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Zloženie
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 378 kJ / 91 kcal | |
---|---|
tuky: |
1,3 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: |
0,9 g |
sacharidy: |
17,0 g |
z toho cukry: |
11,1 g |
bielkoviny: |
2,9 g |
soľ: |
0,09 g |