Skladom
28. 1. Môže byť u vás
Dočasne nedostupné
Doprava od 1,99 €
Výborný pomocník pri pečení, vaša cesto bude odľahčené a nadýchané. Pomôže vám pripraviť skvelé bábovky, muffiny alebo sušienky. Prášok do pečiva Amylon neobsahuje fosfáty. Nakyprenie zaistí vínny kameň a jedlá sóda.
Popis
Amylon Prášok kypriaci do pečiva bezlepkový 12 g BIO
Výborný pomocník pri pečení, vaša cesto bude odľahčené a nadýchané. Pomôže vám pripraviť skvelé bábovky, muffiny alebo sušienky. Prášok do pečiva Amylon neobsahuje fosfáty. Nakyprenie zaistí vínny kameň a jedlá sóda
- Kypriaci prášok Amylon má tendenciu kypriť už pri izbovej teplote na rozdiel od obyčajného prášku. Preto sa odporúča dávať cesto do rúry čo najrýchlejšie po zapracovaní prášku.
- Kypria o niečo menej. Použite 1,5 sáčku tam, kde by ste inak dali 1 vrecúško obyčajného. Alebo použite len 1 vrecúško a pridajte malú lyžičku jedlej sódy
- Prášok do pečiva Amylon má úplne neutrálnu chuť. Keď si naň zvyknete, spoznáte, keď sa použije konvenčné prášok.
Kyprenie vytvára v ceste bublinky vzduchu, tým je cesto odľahčené a nadobudne na objeme. Ide to docieliť dvoma spôsobmi - biologickým (droždie) alebo chemickým (bublinky vzniknú chemickou reakciou kyselín a zásad).
Rozdiel bezfosfátového a fosfátového prášku:
1) bežný kypriaci prášok: kyslú zložkou je fosforečná soľ (tiež obsiahnutá v tavených syroch alebo práškových zmesiach na výrobu nápojov)
2) k ypřicí prášok bez fosfátov
- kyslú zložkou je vínny kameň (vinnan draselný), vyzráža sa vo forme kryštálikov vo vínnych sudoch
- zásaditou zložkou je jedlá sóda
- ďalej obsahuje len kukuričný škrob v biokvalite
Zloženie: kukuričný škrob *, kypriace látky: vínan draselný, uhličitany sodné. Môže obsahovať stopy mlieka a vajec. * Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Zloženie
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 705 kJ / 166 kcal | |
---|---|
tuky: | 0,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,0 g |
sacharidy: | 41,0 g |
z toho cukry: | 0,0 g |
bielkoviny: | 0,1 g |
soľ: | 15,4 g |
CZ-BIO