By Palo Sekerka

Palo Sekerka patrí medzi špičkových michelinských slovenských kuchárov. Sedem rokov varil v michelinskej reštaurácii v Paríži, kde prešiel všetkými pozíciami, až sa nakoniec stal jej šéfkuchárom. Napriek týmto úspechom sa však Palo po čase rozhodol, že je čas vrátiť sa domov na Slovensko. Na domácej pôde zúročil svoje bohaté skúsenosti, ktoré sa odrážajú aj v receptúrach orechových krémov, ktoré spolu s Grizly vytvoril.

Spoločne vám prinášame tri jedinečne orechové krémy a dúfame, že vás ich neobvyklými príchuťami oslovíme. Každý krém má v sebe totiž korenie, ktoré ho robí špecifickým. Či už ide o andaliman z Indonézie, korenie Tellicherry z Indie, miso pastu alebo vietnamskú škoricu. Hlavnou myšlienkou výnimočnej rady orechových krémov by Palo Sekerka je totiž výzva. Výzva priniesť nové, netradičné chute do už tak skvelo chutnajúcich krémov.

Rovnako ako my v Grizly, aj Palo verí, že chuť je v jedle to najdôležitejšie. A že ak chcete niečo vyladiť k dokonalosti, vyžaduje to čas, veľa času. Presne to odlišuje orechové krémy by Palo Sekerka od ostatných. S Palom sme si pri tvorbe receptúr jednotlivých krémov dopriali čas a výsledok stojí naozaj za to.