Cukry a sladidlá: Veľký prehľad čím sladiť
Vyznať sa v cukroch a sladidlách môže byť oriešok. Poradíme vám, čo sa hodí na pečenie, čo má najnižší glykemický index, čím sladiť ...
Erytritol je náhradné sladidlo získané kvasným procesom z prírodných surovín. Má nulový glykemický index a žiadne kalórie
Erytritol je náhradné sladidlo získané kvasným procesom z prírodných surovín. Má nulový glykemický index a žiadne kalórie
| Výživové údaje na 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota: | 0 kJ / 0 kcal |
| Tuky: | 0 g |
| z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0 g |
| Sacharidy: | 100 g |
| z toho cukry: | 0 g |
| Vláknina: | 0 g |
| Bielkoviny: | 0 g |
| Soľ: | 0 g |
Vlastnosti a výhody: Erytritol je alkoholový cukor a radí sa medzi sacharidy. Slúži ako náhradné sladidlo a vyrába sa prirodzenou fermentáciou glukózy z kukuričného alebo pšeničného škrobu za prítomnosti mikroorganizmov. Následne prebieha filtrácia, kryštalizácia a sušenie. Má 70% sladivosť cukru, ale na rozdiel od neho neobsahuje žiadne kalórie a má nulový glykemický index.
Použitie: Erytritol chutí a vyzerá rovnako ako cukor a je bez akejkoľvek pachuti. Hodí sa na pečenie aj varenie, odporúčame ho používať aj na osladenie kávy alebo čaju. Používa sa samostatne alebo v kombinácii s inými nízkokalorickými sladidlami (GRIZLY Zmes erytritolu a stévie).
| Výživové údaje na 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota: | 0 kJ / 0 kcal |
| Tuky: | 0 g |
| z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0 g |
| Sacharidy: | 100 g |
| z toho cukry: | 0 g |
| Vláknina: | 0 g |
| Bielkoviny: | 0 g |
| Soľ: | 0 g |
Vyznať sa v cukroch a sladidlách môže byť oriešok. Poradíme vám, čo sa hodí na pečenie, čo má najnižší glykemický index, čím sladiť ...
Zákusky bez cukru sa stávajú čoraz obľúbenejšími. A nie je to žiadna náhoda. Veď chuťovo sú od tradičných koláčov na nerozoznanie, n...