GRIZLY

Fazuľa biela BIO 500 g

4,29 €s DPH

3,43 € s kódom SUMMERDAYS

8,58 € / kg

Skladom

10. 7. Môže byť u vás

Dočasne nedostupné

Doprava od 1,99 €

Fazuľa, tak ako ďalšie strukoviny, je príkladom komplexnej potraviny, ktorá pomerom nutričných látok patrí medzi najzdravšie. Škoda teda, že sa u nás ročne konzumujú na osobu len dva kilogramy, aj keď by sme ich mali podľa zdravotníckych odporúčaní zjesť dvadsať.

Popis

Grizly Fazuľa biela BIO 500 g

Je zdrojom bielkovín a vlákniny, podporujú krvotvorbu. Sú výborné do polievok a šalátov.

Fazuľe majú aj ďalšie, tentoraz zdraviu prospešné benefity. Dobre sa totiž osvedčujú tiež pri znižovaní telesnej hmotnosti. Sú zdrojom vlákniny, ktorý u nich príroda skutočne nešetrila. Jedna šálka varených bielych fazúľ jej obsahuje 19 gramov. A čo to znamená pre redukčnú diétu?

  • Vláknina naplní žalúdok, takže človeku rýchlo dodá pocit sýtosti.
  • Fazuľa majú len minimum tuku, zloženého hlavne z nenasýtených mastných kyselín.
  • Možno z nich bez tuku načerpať aj dostatok bielkovín.

Fazuľa, tak ako ďalšie strukoviny, sú príkladom komplexnej potraviny, ktorá pomerom nutričných látok patrí medzi najzdravšie. Škoda teda, že sa u nás ročne konzumujú na osobu len dva kilogramy, aj keď by sme ich mali podľa zdravotníckych odporúčaní zjesť dvadsať.

Variť vždy s bylinkami

Fazuľe sú bohaté na kvalitné rastlinné bielkoviny a hlavne tvorí zásobáreň vitamínov a minerálov. Nechýbajú medzi nimi draslík ani vápnik, fosfor, horčík, jód a železo, či kyselina listová, niacín aj provitamín A.

Pred kuchynskou úpravou je nutné fazuľe vopred namočiť. Potom sa zlejú a uvaria v čerstvej vode s rascou alebo majoránkou. Zníži sa tak množstvo oligosacharidov, ktoré bývajú dôvodom nepríjemné plynatosti. Ide totiž o sacharidy pre ľudí nestráviteľné, ktoré sa rozkladajú až v hrubom čreve.

Krajina pôvodu: Čína

Zloženie

Výživové údaje v 100 g:

282kcal / 1178kJ

Tuky 1,6 g

z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g

Sacharidy 34,7 g

z toho cukry 2,2 g

Vláknina 20,9 g

Bielkoviny 21,7 g

Soľ 0,01 g

Môže obsahovať stopy orechov, sezamu, sóje, mlieka, obilnín obsahujúcich lepok.