Jablková štrúdľa ako od babičky: Recept, cesto aj pečenie krok za krokom
Vôňa pečenej štrúdle patrí k najkrajším spomienkam na detstvo. Jemné cesto, šťavnaté jablká, chrumkavé orechy a škorica, ktorá prevo...
Naše ghíčko je vyrábané z českého masla. Je dôkladne vyškvarené na výživovo bohatý tuk, ktorý má vysoký dymový bod a dlhú dobu trvanlivosti.
Naše ghíčko je vyrábané z českého masla. Je dôkladne vyškvarené na výživovo bohatý tuk, ktorý má vysoký dymový bod a dlhú dobu trvanlivosti.
| Nutričné hodnoty / 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota: | 3700 kJ / 883 kcal |
| Tuky: | 99 g |
| z toho nasýtených: | 67,4 g |
| Sacharidy: | 0 g |
| z toho cukry: | 0 g |
| Bielkoviny: | 0,8 g |
| Soľ: | 0 g |
Ghí, alebo prepustené maslo, známe aj ako šmelc, je čistý mliečny tuk, ktorý sa pripravuje veľmi pomalým prepúšťaním masla. Pri tomto procese sa z masla odparuje voda a vznikajúca pena, v ktorej sú mliečne bielkoviny, cukry a ďalšie látky, ktoré obsahuje bežné maslo. Výsledným produktom je naozaj čistý tuk, ktorý má žltú farbu a lahodnú maslovú vôňu. Ghí má vysoký dymový bod, ktorý sa pohybuje okolo 240 °C, takže pri pečení alebo smažení nedochádza k prepaľovaniu.
Ghí má veľmi podobné využitie ako klasické maslo. Skvele sa hodí na základy polievok, omáčok a zápražiek. Použite ghí pri restovaní zeleniny, alebo ním naopak na záver pokrmy potrite, aby ste zjemnili chuť. Ghí si môžete vziať so sebou aj na cesty, pretože ho nie je potrebné uchovávať v chladničke.
| Nutričné hodnoty / 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota: | 3700 kJ / 883 kcal |
| Tuky: | 99 g |
| z toho nasýtených: | 67,4 g |
| Sacharidy: | 0 g |
| z toho cukry: | 0 g |
| Bielkoviny: | 0,8 g |
| Soľ: | 0 g |
Vôňa pečenej štrúdle patrí k najkrajším spomienkam na detstvo. Jemné cesto, šťavnaté jablká, chrumkavé orechy a škorica, ktorá prevo...