Ako si vybrať správnu múku? Nákupný rádca Grizly
Bezlepkové múky, zdravé pečenie aj klasika. Mandľová, kokosová, ovsená, pohánková alebo čiroková? To by aj medveď chvíľu rozmýšľal. ...
Bezlepková múka z pražených pistácií, jemne mletá, vhodná do koláčov, múčnikov. Naozaj výnimočná chuť.
Prirodzene bezlepková múka z pražených pistácií, jemne mletá, vhodná do koláčov, múčnikov. Naozaj výnimočná chuť.
| Výživové údaje na 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota: | 2395 kJ / 572 kcal |
| Tuky: | 45,8 g |
| z toho nasýtené mastné kyseliny: | 5,65 g |
| Sacharidy: | 28,3 g |
| z toho cukry: | 7,7 g |
| Bielkoviny: | 21 g |
| Soľ: | 0 g |
Vlastnosti a výhody: Pistáciová múka je prirodzene bezlepková. Vyrába sa z lúpaných pistácií pražením horúcim vzduchom. Pistácie sú potom sekané a nakoniec jemne mleté na múku. Má svetlo hnedú až zelenú farbu s prímesou žltej, chuť a vôňu typickú pre pistácie.
Použitie: Oriešková múka sa dá použiť ako zdravšia alternatíva bežnej múky. A to tak, že ju možno priamo nahradiť alebo zmiešať s múkou klasickou. Pistáciovú múku používame hlavne pri pečení, do tort, cukroviniek, krémov a dezertov, napríklad na obľúbené makrónky. Skvele poslúži pri dochucovanie kaší, smoothie či mlieka.
Zaujímavé recepty a nápady na pečenie tiež nájdete v našom magazíne.
| Výživové údaje na 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota: | 2395 kJ / 572 kcal |
| Tuky: | 45,8 g |
| z toho nasýtené mastné kyseliny: | 5,65 g |
| Sacharidy: | 28,3 g |
| z toho cukry: | 7,7 g |
| Bielkoviny: | 21 g |
| Soľ: | 0 g |
Bezlepkové múky, zdravé pečenie aj klasika. Mandľová, kokosová, ovsená, pohánková alebo čiroková? To by aj medveď chvíľu rozmýšľal. ...