
Chleba s tuniakovou nátierkou
A ideme na to: Tuniaka zmiešame so všetkými ingredienciami, okrem reďkoviek a slnečnicových semienok a ochutíme. Plátky chleba…
Ošúpané jadra slnečnice sú výborným zdrojom vlákniny, rastlinných proteínov, železa a zdravých tukov. Majú jemnú orieškovú chuť a hodí sa do šalátov, müsli alebo na pečenie.
Zásielkovňa (Platba kartou on-line) | 2,99 € |
---|---|
Zásielkovňa (Platba vopred) | 2,99 € |
Zásielkovňa (dobierka) | 3,98 € |
Kuriér IN-Time (Platba kartou on-line) | 4,99 € |
Kuriér IN-Time (Platba vopred) | 4,99 € |
Kuriér IN-Time (dobierka) | 5,98 € |
Slovenská pošta Kuriér na adresu (Platba kartou on-line) | 3,99 € |
Slovenská pošta Kuriér na adresu (Platba vopred) | 3,99 € |
Slovenská pošta Kuriér na adresu (dobierka) | 4,98 € |
Vlastnosti a výhody: Slnečnicové semienka sú veľmi bohaté na kvalitné rastlinné bielkoviny, vlákninu, železo a zdravé tuky. Okrem toho v nich nájdeme prekvapivo vysokú koncentráciu živín prospešných pre nervovú sústavu. Konkrétne je reč o horčíka, draslíka, mangánu, tryptofánu a fenilalaninu. V hojnej miere tiež obsahuje vitamín E (základná v tukoch rozpustný antioxidant) alebo selén. Naše slnečnicové semienka pochádza z Českej republiky.
Použitie: Slnečnicové semienka majú veľmi univerzálne využitie. Hodia sa na posyp sladkých i slaných pokrmov, pri pečení domáceho pečiva a tiež môžu poslúžiť ako súčasť müsli alebo vlastného desiatového orieškovo-ovocného mixu. Zo semienok si tiež môžeme vyrobiť domáce Semienkové maslo alebo mlieko. Sú lahodnou súčasťou pesta a nátierok.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 2 370 kJ / 572 kcal
Tuky: 45 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 5,5 g
Sacharidy: 19,7 g
z toho cukry: 1,7 g
Vláknina: 8,9
Bielkoviny: 19 g
Soľ: 0,2 g
čerstvé, křupavé
Pobavil mě sáček s uzávěrem, ze kterého jdou semínka sypat.
mňam mňammňammňammňam
Chutné
bez připomínek, chutný a čerstvý produkt
A ideme na to: Tuniaka zmiešame so všetkými ingredienciami, okrem reďkoviek a slnečnicových semienok a ochutíme. Plátky chleba…
A ideme na to: Čerstvé droždie, olej, vodu a zmes na chleba dobre premiesime a necháme niekoľko minút odležať (cca 5). Potom…