Karty Mastercard majú globálny výpadok. Prosíme, vyberte iný spôsob platby.
Skladom
7. 11. u vás
Dočasne nedostupné
Doprava od 2,49 €
Chlieb Pre zdravie ... s ľanovou vlákninou slúži na prípravu chleba s výraznejšou chuťou. Štruktúrou i farbou striedky pripomína bežný chlieb. Obsahuje ľanovou vlákninu. Okrem lepku neobsahuje naša zmes NOMINAL ani mlieko, vajcia, arómy, umelé farbivá či konzervanty. Spĺňa požiadavky zákazníka na zdravý a chutný chlieb.
Popis
Nominal Zmes na chlieb s ľanovou vlákninou 500 g
Zloženie zmesi:
Deproteinovaný pšeničný škrob, pšenová múka, lupinová múka, zemiakové vločky, ľanové vláknina, cukor, soľ, zahusťovadlo guma guar, cukor, soľ, chlebové korenie.
suroviny
- 500 g zmes
- 475 ml (g) vody
- 20 ml oleja
- 13 g čerstvého droždia
Postup na prípravu chleba v domácej pekárni
Na dno nádoby na pečenie patrí tekuté suroviny - voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždie a pridajte zmes na chlieb. Odporúčaná dávka droždie v spojení s vodou izbovej teploty sa týka 2hodinových programov "glutén free" či šprint (ETA). Pri ostatných pekárňach si musíte nájsť svoj spôsob pečenia. Ak z pekárne chlieb prekysne (prepadnutý s veľkými nerovnomernými pórmi vo striedke), znížte dávku droždia alebo použite chladnejšie vodu. Ak máte opačný problém a chlieb je nedokysnutý s prípadnými prasklinami, použite teplú vodu alebo viac kvasníc.
Postup pre pečení v bežnej rúre
Vymiešajte cesto podľa návodu. Pretože si dobu kysnutia strážite sami, môžete dávku droždie zvýšiť na 15 g / 500 g zmesi. Cesto nechajte chvíľu oddýchnuť a potom naplňte do dôkladne vymastenej formy. Tá by mala byť naplnená maximálne do 3/5, aby malo cesto priestor na kysnutie. Ľahké je cesto spracovávať naolejovanými dlaňami. Z cesta môžete vytvarovať valec, obaliť napr. Vo slnečnicových semienkach a až potom vtlačiť do formy. Chlieb necháte kysnúť 45-60 min. pod vlhkou utierkou, aby povrch neokoral. Pečte vo vyhriatej rúre (najprv 200 ° C, potom stiahnite na 180 ° C) cca 60 min. Ak sa vám bude zdať, že povrch chleba rýchlo tmavne, prikryte ho včas alobalom. Po upečení hneď vyklopte, ale krájajte až po vychladnutí.
Slnečnicové hrčky
Vytvarujte asi 100 g guličky, obaľte vo slnečnicových semienkach a uložte na plech. Nechajte kysnúť asi 40 min. (Podľa teploty), chráňte pred okoráním, nestláčajte. Pečte pri 200 ° C asi 20 min.
Rustikálne kocky
Cesto dlaňami roztlačte na vrstvu 2-3 cm silnú a rozkrájajte na obdĺžničky (pribl. 10x15 cm). Preložte na plech (môžete hornú plochu vtlačiť do semienok) a nechajte asi 40 min. kysnúť. Pečte pri 200 ° C asi 20-25 min.
Balenie obsahuje: 500 g
Zloženie
výživové hodnoty
Energia 1375kJ / 329kcal, Bielkoviny 6,8g, Sacharidy 70g, z toho cukry 3,7 g, Tuky 1,7g, NMK 0,3g, Vláknina 8,2g, Sodík Max. 0,8g.