Dočasne nedostupné
Pšeno je dobre stráviteľné, výživné, veľmi chutné a prirodzene bezlepkové. V kuchyni má veľmi široké využitie a jeho príprava je jednoduchá.
Podobné produkty
Popis
GRIZLY Pšeno 1000 g
Vlastnosti a výhody: Jáhly vznikajú z prosa odstránením semennej šupky z obilky. Patrí medzi prirodzene bezlepkové, zásadité a ľahko stráviteľné potraviny. Sú bohatým zdrojom sacharidov, ale aj vlákniny, ktorá prispieva k normálnímu tráveniu.
Použitie: Chutia skvele naslano aj na sladko. Už skôr sa bežne používali na prípravu jahelníka či škubánkov. Dajú sa tiež zmiešať s čerstvým alebo so sušeným ovocím (slivky, marhule, brusnice) alebo orieškami (mandle, kešu, para orechy) a semienkami (ľanové, chia, slnečnicové). Variantov existuje celý rad. Môžete ich ešte ochutiť kakaom, medom alebo sirupom. Takto si pripravíte sýte a nutrične hodnotné raňajky alebo desiatu. Naslano môžu slúžiť ako príloha ochutená bylinkami a cesnakom alebo sušenými paradajkami. Dá sa z nich pripraviť aj hlavný chod zmiešaním s restovanou zeleninou alebo mäsom.
Spôsob prípravy: Jáhly sa pred varením odporúčajú spariť horúcou vodou. Najskôr ich prepláchnite a potom varte v osolenej vode v pomere 1:2 asi 15 - 20 minút, kým sa voda neodparí. Pri receptoch na sladko sa dajú pšeno uvariť aj v mlieku, získajú tak jemnú krémovú chuť.
Ďalšie zaujímavé recepty a nápady tiež nájdete v našom magazíne.
- Administratívne zaradenie: Obilniny a výrobky z nich
- Zloženie: Jáhly 100%
- Krajina pôvodu: Rusko, Ukrajina
- Skladovanie: Skladujte na temnom, chladnom a suchom mieste.
- Balenie: Znovuuzatvárateľný PP obal alebo vákuované v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvákuovaniu, ktoré neovplyvní kvalitu)
Zloženie
Nutričné hodnoty / 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1 511 kJ / 361 kcal |
tuky: | 4,2 g |
z toho nasýtených: | 0,72 g |
sacharidy: | 73,1 g |
z toho cukry: | 0,0 g |
vláknina: | 3,5 g |
bielkoviny: | 11,02 g |
soľ: | 0,01 g |