Kategórie

Magazín

Višňová RAW torta

Višňová RAW torta

Maškrťte bez obmedzení a výčitiek! Na tejto skvelej višňovej torte si pochutia úplne všetci – nezáleží na tom, či vyznávate vegánsky spôsob stravovania, patríte medzi celiatikov alebo dodržiavate bezlaktózovú diétu.

Vegánstvo: Čo to znamená a ako na to?

Vegánstvo: Čo to znamená a ako na to?

Vegánstvo sa stáva čoraz populárnejším spôsobom stravovania aj životného štýlu. Nejde však len o výber potravín, ale o komplexnú filozofiu, ktorá sa snaží minimalizovať utrpenie zvierat a dopad na životné prostredie.

Bezlepkové marokánky

Bezlepkové marokánky

Máte radi marokánky? My tiež! Preto sme sa rozhodli s vami zdieľať recept na ich možno netradičnú verziu – bez lepku a bez pridaného cukru.

Čo je orechová múka a hlavné druhy

Čo je orechová múka a hlavné druhy

Vyskúšajte orechovú alternatívu bežných pšeničných múk a užite si ich jedinečnú chuť a jemnosť. Vďaka nim môže sezóna zdravého pečenia a nekonečného maškrtenia trvať vlastne nepretržite, nielen na Vianoce alebo Veľkú noc.

TOP 5 účinkov kombuchy na naše zdravie

TOP 5 účinkov kombuchy na naše zdravie

Zázračný nápoj, ktorý čoraz väčšmi dobíja kuchyne vyznávačov zdravého životného štýlu, ale aj pulty supermarketov. Nie je však kombucha ako kombucha. A čo to vôbec kombucha je? Všetko si podrobne vysvetlíme v našom článku.

Bezlepková pistáciová roláda

Bezlepková pistáciová roláda

Poďte si spolu s nami pripraviť vynikajúcu pistáciovú roládu s lyofilizovanými malinami. Pustiť sa do nej môžu aj celiaci, pretože sa pečie z bezlepkovej pistáciovej múky.

Arašidová torta

Arašidová torta

Na tejto torte si pochutnáte vy aj celé vaše široké okolie – ak z nej vôbec niečo zostane. Kombinácii arašidov a čokolády totiž odolá len málokto. Navyše si arašidovú tortu pripravíte behom chvíle.

Kurkuma latté

Kurkuma latté

Vyskúšajte náš recept na lahodné kurkuma latté alebo inak známe ako zlaté mlieko, ktoré zahreje a posilní vašu imunitu.

Pistáciový chlebík

Pistáciový chlebík

Taký banánový chlebík určite všetci poznáte. Čo ale tentokrát vyskúšať pistáciový? S bielou čokoládou, čučoriedkami a domácim pistáciovým krémom sa premení na neodolateľnú dobrotu.

Jahodové kocky

Jahodové kocky

Lahodný koláč zo špaldovej múky s vrstvou sladkého pudingu a jahôd poteší každého milovníka ovocných chutí.

Letný bowl s tuniakom

Letný bowl s tuniakom

Leto je ideálny čas na ľahké a svieže jedlá, ktoré nás nielen zasýtia, ale aj osviežia. Ako napríklad naša letná miska s tuniakom Calvo.

Mangový drink

Mangový drink

Osviežujúci mangový drink priamo vonia letom! Jeho príprava vám zaberie doslova pár sekúnd, naopak radosť z neho potrvá dlho.

Kakao sa prudko zdražuje

Kakao sa prudko zdražuje

Možno ste v poslednej dobe zachytili správy o tom, že cena kakaa stúpa rýchlym tempom. Následkom toho je zvyšovanie cien čokolády a ďalších čokoládových produktov. Čo za tým stojí?

Zelené rizoto

Zelené rizoto

Každý rok sa v období Veľkej noci vyskytne zásadná otázka: Čo variť na Zelený štvrtok? Skúste tento rok experiment a uvarte si zelené rizoto.

Mazanec so sušenými marhuľami

Mazanec so sušenými marhuľami

Veľká noc je už za dverami, a preto je najvyšší čas zamyslieť sa nad tým, aké dobroty budú zdobiť váš sviatočný stôl. Skúste tento rok vsadiť na mazanec so sušenými marhuľami.

Veľkonočný baranček

Veľkonočný baranček

Baránok na veľkonočný stôl jednoznačne patrí. Pečie sa z rôznych ciest, my si dnes ukážeme recept, v ktorom okrem iného figuruje aj mandľová múka.

GRIZLY v novom kabáte, vlastne balení

GRIZLY v novom kabáte, vlastne balení

Už to chcelo zmenu! Práve preto sme GRIZLY dobroty začali postupne baliť do úplne nových obalov. Okrem toho, že sú naozaj krásne, majú tiež radu ďalších skvelých vlastností – sú znovuuzatvárateľné a pomáhajú zachovať maximálnu kvalitu a čerstvosť zabaleného produktu.

Prečo zaradiť mandle do svojho jedálničku?

Prečo zaradiť mandle do svojho jedálničku?

V dnešnom uponáhľanom svete, kde sa snažíme zladiť prácou, rodinu a zdravie, nie je jednoduché nájsť tie správne potraviny, ktoré nám pomôžu dosiahnuť rovnováhu. Ich hľadanie sa však môže mnohonásobne vyplatiť – jednou z výživových hviezd sú aj mandle.

Rýžový pilaf

Rýžový pilaf

Základ pokrmu pilaf tvorí ryža, ktorá sa väčšinou restuje na oleji s cibuľou. My si dnes pripravíme ryžový pilaf s hrozienkami a mandľami.

Makadamové orechy kraľujú orieškovej ríši

Makadamové orechy kraľujú orieškovej ríši

Makadamy, makadamiové orechy, makadamský orech… Pod všetkými týmito názvami sa skrývajú jedny a tie isté makadamové orechy. Na prvý pohľad možno menej známe oriešky krásne chrúmu a po prvom ochutnaní si vás ihneď získajú lahodnou maslovou chuťou. Čo sú zač a kde sa pestujú? Radi vám to prezradíme.

Kešu orechy: Tajomstvo ich pôvodu i pestovania

Kešu orechy: Tajomstvo ich pôvodu i pestovania

Kešu orechy sú lahodnou pochúťkou a významným zdrojom živín. Tieto exotické orechy majú svoj pôvod v Južnej Amerike, ale dnes sú pestované v rôznych tropických regiónoch po celom svete. Ako rastie kešu, aké sú kľúčové faktory pre jeho pestovanie a ako prebieha zber? Poďme sa na to spoločne pozrieť.

Božské sušené mango

Božské sušené mango

Mangu sa prezýva ovocie bohov a my nemôžeme inak ako súhlasiť! Naše sušené sladučké mango chutí naozaj božsky.

Január plný zmien

Január plný zmien

S nutričnou terapeutkou Hedvikou sa pozrieme ako na udržateľnú zmenu vo výžive a ktoré potraviny by nemali chýbať vo vašej špajze.

Vyskúšajte mandle na všetky spôsoby

Vyskúšajte mandle na všetky spôsoby

Mandle a Vianoce patria odjakživa k sebe. Môžete ich využiť na pečenie, krémom zlepiť pečivo, mleté mandle použiť namiesto múky, vyrobiť z nich mlieko alebo ich chrumkať len tak.

RAW datľové tyčinky

RAW datľové tyčinky

Vyskúšajte RAW datľové tyčinky, zaženú chuť na sladké a navyše zasýtia! Ich príprava zaberie pár minút a výsledok stojí za to.

Burizonové hniezda

Burizonové hniezda

Mandle v bielej čokoláde, čo vyzerajú ako prepeličie vajíčka. To si na Veľkú noc hovorí o vlastný špeciálny recept!

Veľkonočný trhanec

Veľkonočný trhanec

Pripravte si na Škaredú stredu tradičný veľkonočný trhanec. V tento deň by sa mali podávať jedlá chutné, ale nie príliš pohľadné, preto sa lívanec trhá.

7 raňajok pre Vaše zdravie!

Raňajky sú základ každého dňa, to vedia všetci. Ale čo stále raňajkovať? Inšpirujte sa naším jedálničkom a vytvorte si s nami lahodné raňajky.

Prinášame Vám tieto zdraviu prospešné raňajky, ktorými môžete obohatiť Váš jedálniček a zároveň dopriať svojmu telu porciu vitamínov a ďalších telu prospešných látok už na začiatku dňa. Na každý deň Vám prinášame iné raňajky.Tri sladké, tri slané a jedno smoothie. Tak zdravý štart do ďalších dní.

Geniálny chia puding

ingrediencie:

  1. Chia semienka
  2. Kokosové mlieko (môžete použiť akékoľvek i živočíšne)
  3. javorový sirup
  4. čerstvé jahody
  5. zrelé kiwi
  6. kokos plátky

O chia semienkach sa toho popísalo veľa a tak o ich prospešnosti nikto nepochybuje. Málokto však vie, že chia semienka sú skvelou zásobárňou energie na celý deň. Preto sú ideálnou voľbou práve na raňajky. Príprava je veľmi jednoduchá a výsledná chuť geniálny.

Semienka spolu s mliekom dajte do uzatvárateľné pohára ideálne v pomere 1: 5 a oslaďte javorovým sirupom podľa chuti. Pretrepte, nechajte 5 minút odstáť a potom pretrepte znova. Dajte cez noc do chladničky. Ak nemáte radi studenú raňajky, chia puding môžete tiež ohriať. Potom stačí ozdobiť jahodami, plátky kivi a posypať plátkami kokosu, prípadne dosladiť javorovým sirupom.

Banánové lievance so škoricou a tvarohom

Tieto lievance síce nie sú nakysnuté ako tie od babičky, ale zase neobsahujú cukor a vďaka proteínu nám poskytnú kvalitné bielkoviny a veľa ďalších, telu prospešných, látok.

ingrediencie:

  1. 2 banány
  2. 1 vajce
  3. 2 lyžice tekvicového alebo iného obľúbeného proteínu.
  4. kokosový olej
  5. polotučný tvaroh
  6. arašidový krém
  7. škorica
  8. Ovocie podľa chuti

Banány roztlačte vidličkou, pridajte vajcia, proteín a škoricu a rozmiešajte do hladka. Na panvici rozohrejte 2 lyžice kokosového oleja. Na rozpálenej panvici osmažte lievance z oboch strán. Vždy počkajte, až ide lívanec bez roztrhnutiu otočiť. K lievancom pridajte tvaroh, pridajte arašidový krém, posypte škoricou a ozdobte napríklad čučoriedkami alebo akýmkoľvek iným obľúbeným ovocím. Pre dosladenie môžete použiť napríklad javorový sirup.

Smoothie pre zdravie

Nemôžete do seba ráno nič dostať? V tom prípade je pre Vás smoothie ideálna voľba.

ingrediencie

  1. 1 Banán
  2. 1 pomaranč
  3. 1 grapefruit
  4. Cca 2 cm zázvoru
  5. lyžica medu
  6. 1 lyžica proteínu (nemusí byť)

Túto vitamínovú bombu si môžete okrem raňajok dopriať tiež napríklad na desiatu. Všetky ingrediencie vložte do mixéra a premixujte do hladka. Smoothie môžete doplniť aj o lyžicu Vášho obľúbeného proteínu a zaistíte si tak aj poctivú dávku bielkovín.

Pšenová kaša s ovocím

Tak trochu iná kaša. Prirodzene bezlepková a ak použijete rastlinné mlieko, tak tiež bezlaktózová verzia. Pre milovníkov teplých sladkých raňajoki, ako stvorená.

Ingrediencie na 2 porcie

  1. 1 hrnček pšena
  2. 1 hrnček polotučného mlieka
  3. 2 lyžice mandľového krému
  4. Med podľa chuti
  5. S useň marhule 2 hrste nakrájané na kocky
  6. Maliny čerstvé alebo lyofilizované
  7. banán

Pšeno uvarte podľa návodu výrobcu. Uvarené pšeno zalejte hrnčekom mlieka, oslaďte medom a pridajte nasekané marhule. Všetko spoločne povarte. Nakoniec pridajte mandľový krém. Pred servírovaním posypte malinami a kolieskami banánu. Namiesto malín a banánu môžete použiť aj jablká, hrušky alebo slivky.

Plnená vaječná omeleta

Táto omeleta je dostatočne výživná, takže nebudete potrebovať žiadne pečivo. Môžu si ju dopriať aj celiaci a pritom Vás zasýti na celé dopoludnie.

ingrediencie

  1. 3 vajcia
  2. Šampiňóny (nemusí byť)
  3. lyžica GHI
  4. soľ
  5. korenie
  6. šunka
  7. cottage syr
  8. Miešaný šalát (ľadový šalát, rukola, špenátové listy, mrkvu na rezance, červená cibuľa

Vajcia vidličkou rozšľahajte a na prepustenom masle osmažte šampiňóny a potom zalejte rozšľahanými osolenými a okoreneným vajcami a pripravte omeletu. Hotovú omeletu naplňte syrom cottage, ktorý vymiešame spolu s nakrájanou šunkou a syrom. Nakoniec zasypte miešaným šalátom a omeletu prehnite na polovicu.

Avokádový sendvič

Tieto raňajky nás zasýtia na celé dopoludnie a poznáte snáď niekoho, kto by nemiloval avokádo? Poteší ako vegetariánov, tak vďaka skvelej chuti aj milovníkov mäsa, určite im tam chýbať nebude. To sľubujeme.

Ingrediencie na 1 porciu

  1. 2 plátky celozrnného toastového chleba (môžete si upiecť i svoj vlastný)
  2. polovica avokáda
  3. 1 lyžica žervé syra
  4. citron
  5. Soľ , korenie
  6. 2 plátky syra
  7. 1 volské oko
  8. rukola

Plátky chleba opečte do chrumkava z oboch strán. Avokádo roztlačte spolu s citrónovou šťavou, žervé, osoľte a okoreňte. Ešte teplé plátky chleba preložte syrom a avokádovú nátierkou, spôsobom toast, syr, nátierka, toast, syr, nátierka. Hore položte volské oko a posypte rukolou.

Chleba s tuniakovou nátierkou

Je to taká slovenská klasika. Chutná, zdravá a navyše s pomocou pikantných reďkoviek a chrumkavých semienok o triedu povýšená.

Ingrediencie na 2 porcie

  1. 2 plátky celozrnného chleba (môžete si upiecť i svoj vlastný)
  2. 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
  3. 1 vajce
  4. jarné cibuľky
  5. 1 malé žervé
  6. citrónová šťava
  7. Soľ , korenie
  8. reďkovky
  9. slnečnicové semienka

Tuniaka zmiešame so všetkými ingredienciami, okrem reďkoviek a slnečnicových semienok a ochutíme. Plátky chleba potrieme nátierkou a posypeme tenkými plátkami reďkoviek a slnečnicovými semienkami.

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!