Mrazivo dobré lyofilizované ovocie
Objavte kúzlo lyofilizovaného, teda mrazom sušeného, ovocia! Podobne ako čerstvé ovocie je voňavé, plné vitamínov, minerálov a navyše krásne chrumká.
číst dálVýkvet na orechových krémoch: Čo to je, a ako vzniká?
Malé biele fliačky, ktoré sa môžu objaviť na povrchu krémov, nie sú zdraviu škodlivé. Jedná sa o takzvaný cukrový alebo tukový výkvet. Poradíme vám, ako sa ho zbaviť.
číst dálTipy a triky, ako najlepšie olúpať mandle
Lúpané mandle sú skvelé nielen do pekárenských výrobkov. Spôsobov, ako mandle rýchlo a efektívne olúpať, existuje hneď niekoľko. Naučte sa ich aj vy!
číst dálGRIZLY v novom kabáte, vlastne balení
Už to chcelo zmenu! Práve preto sme GRIZLY dobroty začali postupne baliť do úplne nových obalov. Okrem toho, že sú naozaj krásne, majú tiež radu ďalších skvelých vlastností – sú znovuuzatvárateľné a pomáhajú zachovať maximálnu kvalitu a čerstvosť zabaleného produktu.
číst dálPrečo zaradiť mandle do svojho jedálničku?
V dnešnom uponáhľanom svete, kde sa snažíme zladiť prácou, rodinu a zdravie, nie je jednoduché nájsť tie správne potraviny, ktoré nám pomôžu dosiahnuť rovnováhu. Ich hľadanie sa však môže mnohonásobne vyplatiť – jednou z výživových hviezd sú aj mandle.
číst dálMakadamové orechy kraľujú orieškovej ríši
Makadamy, makadamiové orechy, makadamský orech… Pod všetkými týmito názvami sa skrývajú jedny a tie isté makadamové orechy. Na prvý pohľad možno menej známe oriešky krásne chrúmu a po prvom ochutnaní si vás ihneď získajú lahodnou maslovou chuťou. Čo sú zač a kde sa pestujú? Radi vám to prezradíme.
číst dálKešu orechy: Tajomstvo ich pôvodu i pestovania
Kešu orechy sú lahodnou pochúťkou a významným zdrojom živín. Tieto exotické orechy majú svoj pôvod v Južnej Amerike, ale dnes sú pestované v rôznych tropických regiónoch po celom svete. Ako rastie kešu, aké sú kľúčové faktory pre jeho pestovanie a ako prebieha zber? Poďme sa na to spoločne pozrieť.
číst dálBožské sušené mango
Mangu sa prezýva ovocie bohov a my nemôžeme inak ako súhlasiť! Naše sušené sladučké mango chutí naozaj božsky.
číst dál33 vecí, ktoré by ste mali vedieť o kešu
Prečo by ste kešu mali zaradiť do svojho jedálnička? Máme pre vás 33 zaujímavostí, ktoré by ste o kešu mali vedieť.
číst dál9 trendov v chudnutí, ktoré nie sú dlhodobo udržateľné
Ktoré výživové smery sú populárne, ale dlhodobo neudržateľné? Akým reštrikciám by ste sa mali v strave rozhodne vyhnúť a prečo?
číst dálAký je rozdiel medzi nutričným terapeutom a výživovým poradcom?
Prečo je rozdiel medzi týmito pojmami tak dôležitý a komu zveriť do rúk svoje zdravie?
číst dálJanuár plný zmien
S nutričnou terapeutkou Hedvikou sa pozrieme ako na udržateľnú zmenu vo výžive a ktoré potraviny by nemali chýbať vo vašej špajze.
číst dálVyskúšajte mandle na všetky spôsoby
Mandle a Vianoce patria odjakživa k sebe. Môžete ich využiť na pečenie, krémom zlepiť pečivo, mleté mandle použiť namiesto múky, vyrobiť z nich mlieko alebo ich chrumkať len tak.
číst dálNa ktoré mikroživiny si dať pozor v zimnom období?
Na jeseň a v zime na nás vírusy útočia zo všetkých strán. S chorobami sa však dá ľahko bojovať za pomoci vhodných doplnkov stravy, ktoré doslova nakopnú našu imunitu.
číst dálNa prechádzku, na svah, na každú cestu
Prinášame vám tipy na tie najlepšie desiaty, ktoré vám dodajú silu na vašu cestu. A navyše skvele chutia!
číst dálSuperpotraviny pre telo i myseľ
Obyčajné potraviny s neobyčajnou silou. Čo sú to superpotraviny a ako ich zakomponovať do jedálnička?
číst dálZásobte sa energiou pre silové aktivity
Hľadáte potraviny pre svoju silu? Čítajte ďalej. Odporučíme vám to najlepšie pre váš silový tréning.
číst dálZásobte sa energiou pre svoje vytrvalostné aktivity
Odporučíme vám to najlepšie pre vytrvalostné športy, aby vám v priebehu nedošla energia a vy sa vždy úspešne dostali do cieľa.
číst dálNa rastlinnej vlne - raňajky nielen pre vegánov
Vegánske raňajky by mali obsahovať dôležité živiny, vrátane vitamínov a minerálov. Zistite, ako si ráno pochutnať ako kráľ, ale zároveň neoklamať organizmus. Prinášame zdravé tipy, ktoré vám vykúzlia úsmev na tvári.
číst dálZamerané na vločky
Ovsené vločky pozná každý, ale už ste skúšali vločky pohánkové, amarantové či teffové? Pozrite sa na náš prehľad a vyberte si také, ktoré pre vás budú najvhodnejšie.
číst dálAko na sladké, ale zdravé raňajky?
Dezert alebo raňajky? A čo keď je to oboje? Doprajte si sladké raňajky, z ktorých nemusíte mať výčitky. Prinášame vám jednoduché tipy, vďaka ktorým budú vaše raňajky zdravšie, výživnejšie a zasýtia vás na dlhšiu dobu.
číst dálOmega 3 a 6 mastné kyseliny - veľká veda vysvetlená jednoducho
Omega 3 sú najviac skloňujú v kontexte s morskými rybami a rybím tukom. Jedná sa však o ich jediný a najlepší zdroj?
číst dálAko na proteínové raňajky bez vajec a slaniny
Lahodné a vyvážené raňajky nabité bielkovinami nemusia byť práve oriešok (doslova ani metaforicky). V ríši rastlín je nepreberné množstvo potravín a pochutín, ktoré obsahujú nálož kvalitných bielkovín. Dnes si o nich niečo povieme, ale poporiadku.
číst dálS klíčkami k lepšej nálade a mladšiemu vzhľadu
Radi by ste si doma naklíčili klíčky, ale neviete ako na to a ktoré klíčky sú tie pravé? My vám radi poradíme!
číst dálCvičiť doma alebo vonku?
Neviete, či cvičiť doma, alebo sa radšej vydať do posilňovne a nechať si poradiť? A čo vonkajšie športoviská? Zistite aké sú možnosti.
číst dálBeh v zime
Uvažujete, že začnete s behaním? Zatvorené športoviská k tomu priamo nabádajú, tak s tým poďte začať.
číst dálAko na zdravé raňajky
Ako si pripraviť chutné raňajky a začať tak kvalitne nový deň? Nechajte sa inšpirovať naším seriálom.
číst dálNa Rastlinnej vlne
Čo všetko patrí do veganského jedálnička. A ako pestrú stravu môžu vegáni mať. To všetko aj mnoho ďalších zaujímavostí sa dočítate v novom článku.
číst dálOndra Šenk a jeho deň v GRIZLY
Predstavujeme novú spoluprácu s bikerom Ondrom počas jeho perného dňa v GRIZY. Ondra nám pomohol nachystať, zabaliť a doručiť pár zásielok. Prácu si spestril akrobatickými kúskami.
číst dálOriešky a ich využitie v kuchyni
Máte radi oriešky? Poďte si prečítať zaujímavý článok o rozmanitom využití orieškov.
číst dálSú kešu oriešky nielen lahodnou pochutinou, ale aj zdravou potravinou?
Kešu oriešky sú chutnou lahôdkou, o tom nie je pochých. Majú ale množstvo ďalších výhod. V tomto článku sa dozviete, prečo kešu zaradiť do jedálnička.
číst dálRôzne spôsoby použitia pohánky
Že ste ešte nevyskúšali pohánku? Že je na vás moc nezaujímavá, že je moc "out"? Tak pozor! Dovoľte mi vyviesť vás z omylu.
číst dál5 zdravých a rýchlych obedov pre celú rodinu
Vymýšľať dookola recepty, ktoré budú chutiť všetkým a navyše nezaberú všetok čas dá občas peknú fušku. A my pre vás máme inšpiráciu!
číst dálBúrame bariéry ohľadom strukovín
Strukoviny by mali vďaka svojmu zloženiu tvoriť významnú časť našej výživy. Bohužiaľ to tak nie je, ich spotreba je u nás veľmi malá.
číst dálOptimálne zdroje základných živín
Čo vlastne znamená vyvážená strava a aký je optimálny pomer základných živín (sacharidy, tuky, bielkoviny, vitamíny, minerálne látky a voda)? Koľko ich máme denne prijať a akým spôsobom? Existuje veľa mýtov o správnej a zdravej výžive, rôzne názory a polopravdy. Poďme si ich spoločne osvetliť s našim medvedím sprievodcom na zdravé ceste životom.
číst dálČo takto dať si vločky
Rozmýšľate nad raňajkami, ktorá Vás ráno nakopnú tou správnou energiou? Vločky sú určite tá správna voľba. Ale ktoré si vybrať? Pozrieme sa spoločne ako vyzerajú jednotlivé typy vločiek, aké majú nutričné vlastnosti, chuť a tvar. Akým spôsobom sa pripravujú a vy si sami zhodnotíte, ktoré sú pre Vás tie najlepšie.
číst dálVlastnosti a výhody kokosového oleja
Skôr než si vysvetlíme rozdiely medzi jednotlivými typmi kokosových olejov a ich vlastnosti a výhody, radi by sme vás informovali niečo málo o histórii kokosu.
číst dálTri farebné druhy quinoi
Čierna, biela alebo červená? Všetky tri druhy majú podobné nutričné vlastnosti a výhody, sú bezlepkové, veľmi ľahko stráviteľné a ľahké na prípravu.
číst dál