Kategórie

Perníková sakrajda

Perníková sakrajda

Vianoce bez perníčkov, to nie sú Vianoce. Odporúčam vyskúšať tento recept, ktorý je veľmi podobný, vonia rovnako, chutí inak. Nie sú to síce perníčky, ale tento recept im šliape na päty.

Príprava:

Budete potrebovať mandľovú múku a hladkú bielu múku alebo bezlepkovú. Zmiešajte s cukrom, kakaom, práškom do pečiva, medom, rumom (neupíjajte :-)), pridajte mlieko, maslo, vajcia. Hlavne nezabudnite perníkové korenie, to je najdôležitejšie. Vznikne vám náramne voňavá hmota, zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte uležať v chladničke asi 2 hodiny.

Na náplň do Perníkovej sakrajdy si nachystajte lekvár a vlašské orechy.

Postup: Cesto si rozdeľte na 2 ks a vyvaľkajte valčekom na 3-4 mm, potrite lekvárom a posypte rozdrvenými vlašskými orechmi (orechy môžete opražiť na sucho na panvici, vynikne ich chuť) Takto pripravený lekvárový korpus, zamotáme ako roládu s priemerom asi 5 cm a hneď krájame na 1cm hrubé kolieska, vzniknú vám také slimáky, ktoré pokladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C/25 min-

Recept vytvorila:

Marcela Píchalová
Produktová špecialistka v GRIZLY.sk, ktorú baví variť a kombinovať zahraničné chute s českou klasikou. Rada experimentuje s orieškami alebo semienkami a často varí a pečie bez lepku na rôzne spôsoby.

Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!