Príprava:
Budete potrebovať mandľovú múku a hladkú bielu múku alebo bezlepkovú. Zmiešajte s cukrom, kakaom, práškom do pečiva, medom, rumom (neupíjajte :-)), pridajte mlieko, maslo, vajcia. Hlavne nezabudnite perníkové korenie, to je najdôležitejšie. Vznikne vám náramne voňavá hmota, zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte uležať v chladničke asi 2 hodiny.
Na náplň do Perníkovej sakrajdy si nachystajte lekvár a vlašské orechy.
Postup: Cesto si rozdeľte na 2 ks a vyvaľkajte valčekom na 3-4 mm, potrite lekvárom a posypte rozdrvenými vlašskými orechmi (orechy môžete opražiť na sucho na panvici, vynikne ich chuť) Takto pripravený lekvárový korpus, zamotáme ako roládu s priemerom asi 5 cm a hneď krájame na 1cm hrubé kolieska, vzniknú vám také slimáky, ktoré pokladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C/25 min-
Recept vytvorila:
Marcela PíchalováProduktová špecialistka v GRIZLY.sk, ktorú baví variť a kombinovať zahraničné chute s českou klasikou. Rada experimentuje s orieškami alebo semienkami a často varí a pečie bez lepku na rôzne spôsoby.