Kategórie

Placky z čiernej šošovice

Placky z čiernej šošovice

Čierna šošovica sa stáva čoraz obľúbenejšou surovinou v kuchyni. Skúste si z nej pripraviť lahodné placky.

A ideme na to:

Šošovicu uvaríme podľa návodu, asi za 20 minút by mala byť mäkká. Už na začiatku varenia k nej pridáme na hrubšie kolieska nakrájanú mrkvu. Až sa všetko uvarí, zlejeme a necháme vychladnúť. Potom všetko premiestnime do mixéra, alebo použijeme tyčový mixér a všetko rozmixuje. Hustotu podľa vášho uváženia, pokojne nechajte aj väčšie kúsky. Do vzniknutej kaše pridáme ovsené vločky a dochutíme soľou.

Vytvárame placky asi 1 cm hrubé a smažíme na panvici na jemnej vrstve oleja dozlatista.

Hotové placky sú skvelé s dipom alebo nejakou omáčkou.

 

Strukoviny sa odporúčajú pre deti od 1 roka, dobré je ale to otestovať v menšom množstve v príkrmu a až podľa toho pripravovať ďalšie pochúťky.

 

Recept od Mama v kuchyni

Počet porcí: 2
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!