Kategórie

Slimáky z lístkového cesta s pestom z medvedieho cesnaku a paradajkového pesta

Slimáky z lístkového cesta s pestom z medvedieho cesnaku a paradajkového pesta

Vyskúšajte jednoduchý recept na slimáčiky, do ktorých môžete použiť pesto a suroviny podľa vašej chuti.

Jednoduchý, rýchly a dobrý recept, do ktorého môžete pridať suroviny, ktoré zrovna nájdete v chladničke.

A ideme na to:

Čerstvé listy baby špenátu sparte v sitku horúcou vodou. Sparený špenát vyžmýkajte, nasekajte a nechajte ho vychladnúť. Teplovzdušnú rúru medzitým predhrejte na 200 stupňov. Prvý plát lístkového cesta rozbaľte a namažte ho pestom z medvedieho cesnaku alebo pestom, ktoré máte radi, či máte práve doma. Naň rozložte nasekaný špenát a rozdrobený syr feta.

Druhý plát namažte pestom zo sušených paradajok (alebo opäť iným pestom podľa chuti), naň poukladáme na kocky nakrájanú mozzarellu a ozdobte lístkami bazalky.

Cestá zrolujte cez dlhšiu stranu a vytvorené rolády nakrájajte približne na centimetrové plátky.

Nakrájaná kolieska dajte na plech pokrytý papierom na pečenie. Každé koliesko dôkladne potrite rozšľahaným, trošku osoleným vajcom. Ak nemajú dokonalý tvar, nič sa nedeje - pri pečení sa zarovnajú.

Takto pripravené slimáky dajte piecť do vyhriatej rúry cca na 20 minút. Keď sú hotové, nechajte ich na plechu ešte chvíľu vychladnúť.

Recept od hradeckých delikates.

Počet porcí: 5
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!