Kategórie

Ázijské teriyaki mäso

Ázijské teriyaki mäso

Máte radi ázijskú kuchyňu? Potom by ste mali rozhodne vyskúšať tento recept.

A ideme na to:

Kuracie mäso nakrájame na rezance. V miske zmiešame špaldovú múku s vajcom a mliekom, riadne vyšľaháme metličkou a pridáme soľ a korenie. Mäso dáme do misky so zmesou, poriadne premiešame a dáme do chladničky na pol hodiny.

Po vybratí z chladničky vyprážame na rozpálenom oleji 2 - 4 minúty. V ďalšej miske si medzitým pripravíme marinádu z teriyaki marinády, medu a sirrache.

Usmažené mäso osušíme obrúskom od zbytočnej mastnoty a ešte horúce dáme do omáčky. Premiešame a necháme asi 5 minút odstáť, aby mäso nasiaklo. Pri servírovaní ho môžeme ešte trochu posypať sezamom.

Ako príloha je výborná varená brokolica a ryže.

Recept od Lilchef_Lenka

Počet porcí: 2
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!