Zeleninu do polievky môžete meniť podľa sezóny a miesto slaninky nabudúce pridať napríklad syr.
A ideme na to:
Rozpáľte v hrnci olej a opekajte na ňom asi 3 minúty nakrájaný slaninu. Pridajte mrkvu, cibuľu, cesnak, zeler, bobkový list, tymián a ďalej opekajte, kým zelenina nezačne chytať farbu. Vmiešajte pretlak, zalejte vývarom, pridajte paradajky a priveďte do varu.
Akonáhle začne polievka vrieť, vsypte cestoviny (môžete namiesto cestovín pridať napríklad ryžu, ale varte potom cca 20 minút), zamiešajte a varte na strednom ohni 8-10 minút, aby boli cestoviny na skus. Potom pridajte fazuľu a prehrievajte asi 1-2 minúty.
Dochuťte soľou, čerstvo mletým čiernym korením a petržlenovou vňaťou.