Kategórie

Polievka minestrone - chuť podľa sezóny

Polievka minestrone - chuť podľa sezóny

Kto pozná tradičnú taliansku polievku minestrone určite vie, že sa ingrediencie mení podľa sezóny, ale nie je žiadny "správny" recept, ako by mala chutiť - je to polievka vaších chutí.

Zeleninu do polievky môžete meniť podľa sezóny a miesto slaninky nabudúce pridať napríklad syr.

A ideme na to:

Rozpáľte v hrnci olej a opekajte na ňom asi 3 minúty nakrájaný slaninu. Pridajte mrkvu, cibuľu, cesnak, zeler, bobkový list, tymián a ďalej opekajte, kým zelenina nezačne chytať farbu. Vmiešajte pretlak, zalejte vývarom, pridajte paradajky a priveďte do varu.

Akonáhle začne polievka vrieť, vsypte cestoviny (môžete namiesto cestovín pridať napríklad ryžu, ale varte potom cca 20 minút), zamiešajte a varte na strednom ohni 8-10 minút, aby boli cestoviny na skus. Potom pridajte fazuľu a prehrievajte asi 1-2 minúty.

Dochuťte soľou, čerstvo mletým čiernym korením a petržlenovou vňaťou.

Počet porcí: 5
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!