Kategórie

Polievka z červenej šošovice

Polievka z červenej šošovice

Máte radi strukoviny? Čo tak vyskúšať polievku z červenej šošovice? Príprava je viac ako jednoduchá a rýchla. Polievka obsahuje veľa vitamínov.

A ideme na to:

Červenú cibuľu nakrájame nadrobno a opečieme dozlata na oleji. Prisypeme poriadne premytú červenú šošovicu, ktorú zľahka opražíme. Šošovicu vždy vymývame tak dlho, kým voda tvorí bublinky, tie by totiž mohli viesť k nadúvaniu.

Opraženú šošovicu posypeme korením, ktoré sa tak krásne rozvonia (soli stačí málo, ak máte slaný vývar).

Všetko zalejeme horúcim vývarom a necháme variť cca 15 minút do zmäknutia.

Polievku podávame ozdobenú bylinkami a píniovými orieškami, nie sú nutnosťou, ale skvele pokrm dochuťou.

Počet porcí: 6
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!