Kategórie

Šošovicová polievka nielen na Nový rok

Šošovicová polievka nielen na Nový rok

Šošovicová polievka je u nás tradičná na Nový rok. Môžete si ju ale urobiť kedykoľvek na ňu budete mať chuť a my pre vás máme recept, ako na to.

A ideme na to:

Vo veľkom hrnci rozohrejte olej a opečte na ňom cibuľu, kým dosklovita. Až sa vám bude zdať krásne zlatá, poprášte múkou a miešajte do světlezlaté farby. Zalejte studeným vývarom alebo vodou, pridajte šošovicu a zemiaky nakrájané na kocky, pridajte paradajky, osoľte, okoreňte a varte 15 minút. Po 15tich minútach pridajte koreňovú zeleninu, prelisovaný cesnak a ešte 10 minút povarte. Dochutíme majoránkou, poprípade ešte pridáme soľ a korenie podľa chuti.

Kto má rád v šošovicovej polievke slaninu alebo oprančený párok, môže pridať priamo pri servírovaní.

Počet porcí: 4
Ingredience
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 liter hydinového vývaru alebo vody
  • 2 zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
  • Koreňová zelenina (1 mrkva, 1 petržlen, malý kúsok zeleru), na kocky
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • Poprípade oprančená slaninka alebo párok
  • 250 g zelenej predvarené šošovky
    šošovica zelená francúzska šošovica zelená francúzska
  • 1 plechovka krájaných paradajok
  • 1 lyžica sušenej majoránky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice hladkej múky
    Bioharmonie Špaldová múka biela hladká Bioharmonie Špaldová múka biela hladká

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!