Väčšinou sa sústredíme na šaláty listové, čo takto skúsiť šošovicový, ktorý nás skvele zasýti a zároveň je plný kvalitných živín. Šošovica totiž veľmi dobre chutí aj studená. Navyše v kombinácii s avokádom, cherry paradajkami a syrom feta vykúzli magickú sviežu chuť i vôňu.
A ideme na to:
Najskôr si pripravíme šošovicu. Dobre prepláchneme a pridáme do osolenej vriacej vody v pomere 1: 5, varíme asi 30 minút. Dajte pozor, nech sa šošovica nerozvarí a zostane skôr tvrdšia. Potom prepláchneme v studenej vode a odložíme.
Do misky si nakrájame cherry paradajky. Avokádo rozdelíme na pol, vyberieme jadro, lyžicou vybereme a nakrájame na kocky. Pridáme syr feta taky rozkrájaný na kocky a červenú cibuľu najemno a ďalej nasekaný koriander.
Zmiešame s šošovicou a zalejeme zálievkou, ktorú si pripravíme z olivového oleja, citrónovej šťavy, soli a korenia.
Prajeme Vám dobrú chuť