Kategórie

Rýžový pilaf

Rýžový pilaf

Základ pokrmu pilaf tvorí ryža, ktorá sa väčšinou restuje na oleji s cibuľou. My si dnes pripravíme ryžový pilaf s hrozienkami a mandľami.

Základ pokrmu pilaf tvorí ryža, ktorá sa väčšinou restuje na oleji s cibuľou. Na svete existuje mnoho druhov pilafu, pričom záleží na tom, z akej zeme recept na pilaf pochádza – podľa toho totiž obsahuje rôzne prímesi, či už ovocie, zeleninu, mäso či rôzne druhy korenia. My si dnes pripravíme ryžový pilaf s hrozienkami a mandľami.

POSTUP

  1. Hrozienka zalejte horúcou vodou a nechajte aspoň 10 minút napučať. Potom ich sceďte.
  2. Ryžu premyte pod tečúcou vodou a nechte odkvapkať. Vo väčšej panvici alebo hrnci rozohrejte olej, pridajte cibuľu a na miernom plameni restujte, kým cibuľa nezhnedne.
  3. Potom přidajte cesnak, nechajte ho prevoňať, a pridajte aj ryžu. Restujte za občasného miešania približne 2–3 minúty. Pridajte aj soľ a korenie.
  4. Nakoniec podlejte teplým vývarom, nechajte zovrieť, prikryte pokrievkou a duste 10 minút. Potom panvicu odstavte a nechajte ešte ďalších 10 minút odpočinúť.
  5. Mandle nasekajte nahrubo a opečte na suchej panvici.
  6. Odpočinutú ryžu potom premiešajte, pridajte do nej nasekanú petržlenovú vňať, hrozienka aj mandle. Dobre premiešajte a môžete podávať.

Autorka receptu: LaPetit.sk

Počet porcí: 4
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!