Postup:
- Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme s 500 ml vody. Pridáme soľ, prípadne aj šafrán a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka.
- Vo väčšom hrnci si na rozpálenom olivovom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
- Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, kari pastu a minútu restujeme.
- Potom pridáme nadrobno nakrájané kuracie stehná a restujeme ich za občasného miešania na miernom plameni približne 7 minút.
- Potom pridáme rybaciu omáčku, kokosové mlieko, vodu, umytú a nadrobno nakrájanú brokolicu, soľ a jedlo necháme variť odokryté na miernom plameni približne 18 minút.
- Ak je po 18 minútach omáčka príliš riedka, môžeme z nej trochu odobrať a zmiešať ju s kukuričným škrobom, a potom túto zmes vmiešať k mäsu.
- Hotové kuracie kari podávame s uvarenou ryžou.