⚡ Práve teraz EXTRA −20 % na bestsellery. Zásoby sa rýchlo míňajú. PS: Doprava od 20 € je teraz zdarma ❤️

Kategórie

Červené karí: Thajsko u vás na večeru

Červené karí: Thajsko u vás na večeru

Pravá chuť Thajska. Toto červené karí s kuracím mäsom a jazmínovou ryžou chutí ako z reštaurácie, a pritom je recept taký jednoduchý. Do pol hodinky máte skvelú večeru hotovú.

Postup:

  1. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme s 500 ml vody. Pridáme soľ, prípadne aj šafrán a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka.
  2. Vo väčšom hrnci si na rozpálenom olivovom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
  3. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, kari pastu a minútu restujeme.
  4. Potom pridáme nadrobno nakrájané kuracie stehná a restujeme ich za občasného miešania na miernom plameni približne 7 minút.
  5. Potom pridáme rybaciu omáčku, kokosové mlieko, vodu, umytú a nadrobno nakrájanú brokolicu, soľ a jedlo necháme variť odokryté na miernom plameni približne 18 minút.
  6. Ak je po 18 minútach omáčka príliš riedka, môžeme z nej trochu odobrať a zmiešať ju s kukuričným škrobom, a potom túto zmes vmiešať k mäsu.
  7. Hotové kuracie kari podávame s uvarenou ryžou.
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!