Karty Mastercard majú globálny výpadok. Prosíme, vyberte iný spôsob platby.
Skladom
7. 11. u vás
Dočasne nedostupné
Doprava od 2,49 €
Výborný pomocník v kuchyni - ochutí a zvýrazní chuť jedla. Jedná sa o prirodzene bezlepkovú potravinu pripomínajúcu chuťou i vôňou parmezánu. Lahôdkové droždie je deaktivované - nedá sa teda použiť na kysnutie. Výborne ale dochuťí nátierky, omáčky, rizota, pesta ...
Popis
Country Life Droždie lahôdkové 150 g
Lahôdkové droždie sa vyrába na substráte bohatom na cukry - môže to byť napríklad melasa. Kvasinky Saccharomyces cerevisiae sa nechajú niekoľko dní premnožiť. Potom sa zmes suší do podoby jemných vločiek a pri sušení zľahka ohrieva na teplotu mierne prevyšujúcej 40 ° C, aby sa droždie deaktivovalo.
Tipy na použitie:
- fašírky: pridajte 2 lyžice (alebo viac, podľa chuti) k svojmu obľúbenému receptu
- smotanové omáčky
- rizota
- šaláty
- dusená zelenina
- strukoviny jedla
- na chleba natretý maslom alebo tvarohom
Niekto droždie vyraďuje z jedálnička kvôli obsahu glutamanu sodného. Ako to s ním naozaj je?
- glutamát sa bežne vyskytuje v ľudskom tele a je mimo iného dôležitý pre správne fungovanie mozgu
- ide o kyselinu glutamovú, jednu z bežných aminokyselín, ktorú nájdete vo všetkých bielkovinách
- bielkoviny v obilninách obsahujú okolo 40% kyseliny glutámovej
- ak je kyselina glutámová viazaná v bielkovine, chuťovo sa nijako neprejavuje, nemôžeme ju cítiť
- chuťové vnemy vyvolá len vtedy, keď je kyselina glutámová voľná, teda uvoľnená z bielkoviny
- voľnú kyselinu glutamovú nájdete napr .:
- vo zrelých paradajkách
- vo zrejúcich potravinách ako je parmezán
- vo fermentovaných potravinách - tempeh, miso pasta, shoyu, tamari
- v bielkovinových hydrolyzátoch - napr. Pri príprave drožďového extraktu, v biobujonech
- v izolovanom glutamanu - vyrába sa vo forme soli kyseliny glutámovej, teda ako glutamát sodný, vzniká zložitými procesmi fermentáciou z kukurice, repy a pod., Ide o biely prášok využívaný ako intenzívna zvýrazňovač chuti - pre organizmus nie je dôležité, či sa do tela dostane kyselina glutámová viazaná v bielkovine alebo voľná
- dôležité je neprijímať izolovaný glutamát (glutamát sodný), ktorý je oddelený od ostatných zložiek, s ktorými sa v bielkovinách bežne vyskytuje
PRIDANÝ glutaman sodný JE V biopotravinách PRÍSNE ZAKÁZANÝ
Zloženie: Sušené kvasnice. Môže obsahovať stopy lepku.
Skladujte pri teplote do 20 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
Zloženie
Nutričné hodnoty / 100 g |
|
---|---|
Energetická hodnota: |
1 370 kJ / 327 kcal |
tuky: |
5,0 g |
z toho nasýtených: |
1,7 g |
sacharidy: |
9,0 g |
z toho cukry: |
8,0 g |
vláknina: |
27,0 g |
bielkoviny: |
49,0 g |
soľ: |
0,5 g |