Dokonale vláčne čokoládové rolky prevoňajú váš domov škoricou, jabĺčkami a vanilkou. Táto dobrota plná bielkovín urobí radosť malým aj veľkým. Spestrite si tento rok svoj vianočný zoznam na pečenie o tieto úžasné rolky.
POSTUP
- Najprv si nad parou rozpustíme maslo. Rospustené maslo zmiešame s jablkovým pyré a vanilkovým extraktom. Zamiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Potom si pripravíme sypkú zmes. Zmiešame hladkú a celozrnnú múku spoločne so škoricou, cukrom, kypriacim práškom a štipkou soli. Dôkladne premiešame.
- V ďalšom kroku postupne prisypávame sypkú zmes k tekutej zmesi. Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve rovnaké polovice. Každú časť vyvaľkáme do tvaru obdĺžniku (cesto by malo byť tenké). Prvý obdĺžnik potrieme proteinellou (množstvom nešetrite), priklopíme druhým obdĺžnikom a opäť potrieme proteinellou. Takto pripravené cesto zrolujeme a krájame na cca 2 cm široké kolieska.
- Pripravíme si zapekacú misu vyloženú papierom na pečenie a jedlotlivé rolky do nej vložíme. Pečieme pri 180 stupňoch cca 35-40 minút.
- 5 minút pred dokončením rolky potrieme čakankovým sirupom, aby nám vznikla sladká krusta.