Schovávanie strukovín a bielkovín do sladkostí je skvelý spôsob ako začať deň lahodnými zdravými raňajkami. V tomto prípade ale nemusí ísť len o sladkosť, tieto vafle sú totiž skvele univerzálne a môžete ich podávať ako v sladkej, tak aj v slanej verzii.
- Fazuľu zlejte od nálevu a v prípade, že bol slaný a vy vafle slané nechcete, pre istotu fazuľa ešte prepláchnite. Potom premiestnite do nádoby mixéra, pridajte dve vajcia a maslo a rozmixujte na hladké pyré.
- Do pyré potom pridajte ešte mlieko, múku a kypriaci prášok, a vymiešajte v ľahko gumové a lepivé cesto,
ktoré ale držia na lyžici a nijako zvlášť netečie. Cesto vkladajte do prístroja na vafle a pečte do zlatistej
farby - Podávať môžete ako na sladko, tak aj naslano – napríklad s vajcom a špenátom bude vafle tvoriť ideálne
raňajky. V sladkej verzii som doladila čerstvým ovocím a rozpustenou čokoládou s orechovým
maslom.