Kategórie

Fazuľové vafle

Fazuľové vafle

Schovávanie strukovín a bielkovín do sladkostí je skvelý spôsob ako začať deň lahodnými zdravými raňajkami. V tomto prípade ale nemusí ísť len o sladkosť, tieto vafle sú totiž skvele univerzálne a môžete ich podávať ako v sladkej, tak aj v slanej verzii.

Schovávanie strukovín a bielkovín do sladkostí je skvelý spôsob ako začať deň lahodnými zdravými raňajkami. V tomto prípade ale nemusí ísť len o sladkosť, tieto vafle sú totiž skvele univerzálne a môžete ich podávať ako v sladkej, tak aj v slanej verzii.

  1. Fazuľu zlejte od nálevu a v prípade, že bol slaný a vy vafle slané nechcete, pre istotu fazuľa ešte prepláchnite. Potom premiestnite do nádoby mixéra, pridajte dve vajcia a maslo a rozmixujte na hladké pyré.
  2. Do pyré potom pridajte ešte mlieko, múku a kypriaci prášok, a vymiešajte v ľahko gumové a lepivé cesto,
    ktoré ale držia na lyžici a nijako zvlášť netečie. Cesto vkladajte do prístroja na vafle a pečte do zlatistej
    farby
  3. Podávať môžete ako na sladko, tak aj naslano – napríklad s vajcom a špenátom bude vafle tvoriť ideálne
    raňajky. V sladkej verzii som doladila čerstvým ovocím a rozpustenou čokoládou s orechovým
    maslom.

 

Počet porcí: 6
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!