Postup:
1 / Kocku tofu rozdrobíme prstami na menšie kúsky. Cibuľu nakrájame na drobné kocky. V panvici rozohrejeme lyžičku olivového oleja a opekáme cibuľu aj tofu približne 5 minút za stáleho miešania. Pridáme lyžičku kurkumy, čiernej soli aj údenej papriky. Podľa chuti pridáme aj tymián alebo iné bylinky. Stiahneme plameň a vmiešame smotanu a lahôdkové droždie. Prípadne dosolíme.
2 / Listy medvedieho cesnaku umyjeme v studenej vode a osušíme v šalátovej odstredivke. Pomocou mixéra je rozmixujeme spolu s olejom, soľou i oriešky do požadovanej hrubosti. Pesto uchovávame v chladničke.
3 / Tofíčka servírujeme s lyžičkou medvedieho pesta a hriankami z kváskového chleba.
TIP: Ak nezoženiete čerstvý medvedí cesnak, vyskúšajte tofíčka s bazalkovým alebo petržlenovým tofu. Pre úsporu času vyberajte z našej ponuky pest.
Recept pre vás pripravila MUDr. daniela Lilling