A ideme na to:
Šošovicu poriadne prepláchneme a dáme do hrnca. Zalejeme vodou tak, aby siahala cca 2 cm nad šošovicou. Privedieme k varu, osolíme. Necháme variť na miernom plameni pod pokrievkou do mäkka. Nezabudnite po približne 15 minútach ochutnať, šošovka beluga sa veľmi ľahko rozvarí.
Dve lyžice ghí zmiešame s nasekanými bylinkami a necháme odstáť. Ghí ako tuk je vodič chuti a vďaka nemu krásne vyniknú v šaláte chuť a vôňa byliniek.
Rúru predhrejeme na 200 stupňov, ideálne na program grill.
Repu nasekáme na malé kocky. Na plech položíme papier na pečenie a potrieme olejom. Repu dáme do rozohriatej rúry a pečieme 10 minút. Repa by mala byť opečená a chrumkavá.
Špenát nasekáme, obe kapie nakrájame na malé kocky.
Dáme do šalátovej misy, pridáme citrónovú šťavu, lahôdkové droždie podľa chuti, osolíme a okoreníme. Pridáme sušené paradajky.
Následne pridáme pečenú repu a uvarenú čiernu šošovicu.
Poriadne premiešame a na záver vmiešame ghí s bylinkami.
Tento šalát sa hodí obzvlášť teraz na jeseň, pretože sa dá konzumovať aj teplý. Na druhú stranu ho môžete schovať do krabičky ako ideálny obed do práce. Navyše krásne vyzerá, teda si trúfame tvrdiť, že ním rozhodne neurazíte. A čo potom so semienkami granátového jablka! Dajte nám vedieť, ako vám chutilo.