Kategórie

Thajské kari

Thajské kari

Máte radi ázijskú kuchyňu? Tak túto klasiku musíte vyskúšať.

A ideme na to:

Ryžu uvaríme, kurča nakrájame na kúsky. Na panvici osmažíme zázvor, cesnak, vmiešame karí pastu a necháme prehriať a zalejeme kokosovým mliekom. U karí pasty myslite na to, že je dosť pikantná, preto ju pridávame po častiach. Chvíľu zmes povaríme, a potom pridáme kurča a približne 15 minút dusíme. Dochutíme rybou omáčkou a hnedým cukrom. Necháme ešte prejsť varom a na záver prisypeme Peril a koriander.

Hotové karí rozdelíme do misiek, ozdobíme chillim, zázvorom a bylinkami. Podávame s uvarenou ryžou.

Počet porcí: 2
Ingredience
  • 1 polievková lyžica najemno nasekaného zázvoru
  • 1 polievková lyžica najemno nasekaného cesnaku
  • 8 vykostených kuracích stehien
  • Hrsť Perila krovité
  • 1 chilli paprička nakrájaná na plátky
  • Kúsok zázvoru na ozdobenie
  • Bylinky podľa chuti na ozdobu
  • Hrsť koriandra
    Koriander vňať bio Koriander vňať bio
  • 2-5 lyžíc červené karí pasty
  • 1 lyžička trstinového cukru
    Trstinový cukor Trstinový cukor
  • Jazmínová ryža
    Ryža jazmínová Ryža jazmínová
  • 1 polievková lyžica rastlinného oleja
    Olivový olej Pomace Olivový olej Pomace

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!