Kategórie

Dhal z červenej šošovice s vôňou kokosu

Dhal z červenej šošovice s vôňou kokosu

Typický indický pokrm, ktorý krásne prevonia vašu kuchyňu, je tou pravou pochúťkou zo strukovín, tekvica a kokosového mlieka. Naviac dodá Vášmu telu potrebné vitamíny.

A ideme na to:

Najskôr si pripravíme potrebné ingrediencie. Prepláchneme šošovicu, olúpeme a nakrájame najemno cesnak, cibuľu, zázvor a tekvicu, prípadne mrkvu.

Uvaríme basmati ryžu. Orestujeme na kokosovom alebo iné rastliny oleji 1,5 hrnčeka ryže. Akonáhle ľahko zbelie, nalejeme dvojnásobné množstvo vody a varíme na miernom ohni kým sa všetka voda neodparí asi 15 minút. Necháme odstáť.

Potom sa pustíme do prípravy samotného dhal. V hrnci rozohrejeme kokosový olej, pridáme cesnak a zázvor nakrájané nadrobno a restujeme na strednom plameni, až sa krásne rozvonia, pridáme cibuľu. Po chvíli pridáme tekvicu nakrájanú na drobné kocky a tiež korenia - karí, rímsky kmín a kurkumu. Restujeme asi 10 minút. Ak by sa zdalo, že sa nám to pripekať, môžeme pridať trochu vody.

Potom pridáme červenú šošovicu, ktorú sme si predtým dobre prepláchli a zalejeme zeleninovým vývarom a kokosovým mliekom. Akonáhle to začne bublať, zakryjeme pokrievkou a stlmíme plameň na minimum. Necháme variť asi 20 minút a občas promíchneme, prípadne prilejeme trochu vody, ak by sa odparila.

Na záver osolíme a pridáme nadrobno nakrájaný čerstvý špenát.

Servírujeme s ryžou basmati a ozdobíme čerstvým koriandrom a nasekanými mandľami.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Počet porcí: 4
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!