A ideme na to:
Najskôr si pripravíme potrebné ingrediencie. Prepláchneme šošovicu, olúpeme a nakrájame najemno cesnak, cibuľu, zázvor a tekvicu, prípadne mrkvu.
Uvaríme basmati ryžu. Orestujeme na kokosovom alebo iné rastliny oleji 1,5 hrnčeka ryže. Akonáhle ľahko zbelie, nalejeme dvojnásobné množstvo vody a varíme na miernom ohni kým sa všetka voda neodparí asi 15 minút. Necháme odstáť.
Potom sa pustíme do prípravy samotného dhal. V hrnci rozohrejeme kokosový olej, pridáme cesnak a zázvor nakrájané nadrobno a restujeme na strednom plameni, až sa krásne rozvonia, pridáme cibuľu. Po chvíli pridáme tekvicu nakrájanú na drobné kocky a tiež korenia - karí, rímsky kmín a kurkumu. Restujeme asi 10 minút. Ak by sa zdalo, že sa nám to pripekať, môžeme pridať trochu vody.
Potom pridáme červenú šošovicu, ktorú sme si predtým dobre prepláchli a zalejeme zeleninovým vývarom a kokosovým mliekom. Akonáhle to začne bublať, zakryjeme pokrievkou a stlmíme plameň na minimum. Necháme variť asi 20 minút a občas promíchneme, prípadne prilejeme trochu vody, ak by sa odparila.
Na záver osolíme a pridáme nadrobno nakrájaný čerstvý špenát.
Servírujeme s ryžou basmati a ozdobíme čerstvým koriandrom a nasekanými mandľami.
Prajeme Vám dobrú chuť.