Kategórie

Jablkový křupan

Jablkový křupan

Sezóna jabĺk je tu !!! Pokiaľ už vás klasický štrúdľu nebaví, poďme spolu skúsiť jablčný křupan z ovsených vločiek. Budete nadšení.

Sezóna jabĺk je tu !!! Pokiaľ už vás klasický štrúdľu nebaví, poďme spolu skúsiť jablčný křupan z ovsených vločiek. Budete nadšení. Je totiž zdravý, chutný, a navyše veľmi jednoduchý na prípravu.

A ideme na to:

Najskôr si pripravíme posýpku. Zmiešame ovsené vločky, kokosový olej (ghí alebo maslo - čo komu vyhovuje) a trstinový cukor. Jedným zo zvolených tukov vymažeme aj zapekaciu misu.

Nakrájame jablká aj so šupkou na polmesiačiky. Odporúčame pokvapkať vymačkaným citrónom. Posypeme je škoricou a nasekanými vlašskými orieškami. Premiešame. Ak by sa nám zdala zmes málo sladká, môžeme ju dochutiť datľovými sirupom.

Asi ⅔ mrveničky vložíme do zapekacej misy, pridáme zmes z jabĺk a orieškov. Namiesto vanilkovej zmrzliny alebo šľahačky koláč skvele zjemní zdravší variant v podobe sójového vanilkového dezertu. Nalejeme ho rovno na zmes z jabĺk a na záver zasypeme zvyškom mrveničky.

Pečieme do chrumkava pri 170 ° C asi 40 min.

Křupan možno konzumovať hneď teplý alebo nechať pár hodín uležať.

dobrú chuť

Počet porcí: 6
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!