Kategórie

Nedeľné orechová bábovka

Nedeľné orechová bábovka

Premýšľate o nedeľňajšom dezertu? Čo tak bábovku s kúskami tmavej čokolády, vlašskými orechmi a vanilkou. Máme pre Vás recept na zdravý múčnik pre celú rodinu.

A ideme na to:

Suroviny na bábovku musí mať izbovú teplotu, vyberte ich teda včas z chladničky.

Do misy robota dajte cukor, maslo a štipku soli. Utrite na hladký krém s pomocou metly na krémy, trvá to asi 8 minút.

V ďalšej mise vyšľahajte vajcia, kým nezesvětlají a nezačnú na objeme. Postupne zašlehtejte do maslového krému.

Zvlášť si pripravte suchú zmes z múky, mletých a sekaných orechov, čokolády, kakaa, mletej vanilky a prášku do pečiva. Túto suchú zmes potom pridajte spoločne s rastlinným nápojom do misy. Vmiešajte po častiach a zapracujte.

Vymazanú formu na bábovku naplňte pripravenou zmesou. Pečte v predhriatej rúre pri teplote 160 ° C asi 50-55 minút.

Dobrú chuť

Počet porcí: 4
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!