A ideme na to:
Začneme tým, že poriadne opláchneme semienka quinoa a potom ich pridáme do osolenej vriacej vody a varíme asi 10 minút. Precedíme a necháme stranou v pripravenej mise. Medzitým si odkrojíme hornú časť z paradajok a vydloubeme je lyžičkou, aby sme vytvorili otvor pre naplnenie zmesí. Odkrojený vrch i vydloubané paradajka si schováme na neskôr. Rozohrejeme rúru na 180 stupňov.
Najskôr si nakrájame cibuľu a cesnak najemno, baklažán na malé kúsky asi 1x1cm. Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a smažíme najskôr cibuľu, akonáhle sklovita, pridáme baklažán, osolíme a okoreníme a opekáme asi 5 minút na silnom plameni, potom pridáme cesnak, zoslabíte a dusíme pod pokrievkou ďalších 5 minút. Do misy s quinoa pridáme orestovanou baklažán s cibuľou a cesnakom a premiešame s nasekanou čerstvou mätou a syrom Feta nakrájaným na malé kocky. Podľa chuti dosolíme a okoreníme.
Hotovú zmesou naplníme paradajky a pokvapkáme olivovým olejom. Prikryjeme odkrojeným horným dielom a pečieme v rozohriatej rúre asi 30 minút. Podávame horúce.
Tento jednoduchý recept na pečené paradajky plnená výživnú zmesou z quinoa a fety je kompletný a zdravý pokrm, ktorý už nevyžaduje žiadnu ďalšiu prílohu.