Kategórie

Pšenová kaša s pracharandou

Pšenová kaša s pracharandou

Pracharanda, to sú usušené plátky ovocie rozdrvené na prach. Tradičné pracharanda sa robievala z hrušiek a používala sa ako sladidlo.

Kašu si môžete urobiť kedykoľvek po celý rok, nemusíte len v zimnom období.

A ideme na to:

Sušené jablká najprv dosušte v rúre pri 60 ° C tak, aby boli tvrdé a krehké. Ak máte dobre vysušené jablká v uzavretej nádobe, môžete tento krok preskočiť. Vysušená jablká utlčieme v mažiari alebo rozmixujte.

Mandle namočte do horúcej vody a zbavte ich šupky.

Pšeno sparte v sitku vriacou vodou. Nechajte odkvapkať a uvarte s rastlinným nápojom, sirupom, korením a štipkou soli. Varte 20 minút na miernom plameni.

Ku koncu vmiešajte kokosový tuk, nakrájané datle a mandle. Kašu ozdobte pracharandou.

Recept od spoločnosti Countrylife.

Počet porcí: 4
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!