A ideme na to:
Quinou riadne prepláchnite a uvarte v ľahko osolenej vode. Množstvo vody dajte také, aby siahala len cca 1 cm nad quinou. Priveďte do varu, stlmte, varte 8 min pod pokrievkou a potom odstavte a nechajte odpočinúť. Takto pripravená quinoa bude krásne nadýchaná a nezlepí sa.
Zelené listy prepláchnite a nakrájajte. Niektoré môžete tiež nechať v celku, aby mal šalát lepšiu štruktúru. Pridajte citrónovú šťavu a lahôdkové droždie a poriadne premiešajte. Cherry paradajky nakrájajte na kúsky, avokádo na plátky a pokvapkajte citrónom, aby nezhnedla. Mandle nasekajte a na suchej panvici opražte. Dajte pozor, aby sa nespálili, ale zároveň musí byť krásne chrumkavé!
Počkajte, až quinoa vychladne a môžete začať skladať do misky.
Najprv dajte šalát a naň navrstvíme quinou, nakrájaná paradajky, čučoriedky a avokádo. To všetko posypte nasekanou čerstvou mätou, opraženými mandľami a microherbs, ak máte.
Môžete ešte dochutiť citrónom, dosoliť a prípadne tiež ľahko posypať chilli vločkami.
Recept pre GRIZLY.CZ pripravila Karolina Paterová