Kategórie

Soba rezance s miso - arašidovou omáčkou

Soba rezance s miso - arašidovou omáčkou

Tento recept má dve dôležité vlastnosti - je chuťovo veľmi zaujímavý a zároveň neuveriteľne jednoduchý na prípravu.

A ideme na to:

Soba rezance uvaríme podľa návodu na obale a prepláchneme studenou vodou, aby sa s nimi dalo ďalej pracovať. 3 lyžice arašidového masla zmiešame s miso pastou (najlepšie v odmerke). Pridáme 200 ml teplej vody, vďaka čomu sa zmes lepšie prepojí. Tyčovým mixérom rozmixujeme a pridáme šťavu z jedného citróna a chilli podľa chuti. Samozrejme arašidového masla a pasty si môžete dať podľa svojej chuti.

Zeleninu nakrájame na tenké rezance.

Panvicu vymastíme olivovým olejom a opečieme zeleninu do chrumkava. Nie je dobré použiť moc oleja, pretože arašidové maslo je samo o sebe pomerne tučné a jedlo by potom bolo moc ťažké. Potom panvicu so zeleninou odstavíme zo sporáka a vmiešame arašidovou omáčku.

Nakoniec pridáme rezance a poriadne premiešame, aby sa v omáčke obalili. Na záver ozdobíme praženým sezamom.

Recept pre GRIZLY.CZ vytvorila Karolína Paterová.

Počet porcí: 2
Ingredience
  • 1 necelá lyžice mugi miso pasty
  • 1 citrón
  • mleté chilli vločky
  • 1 mrkva
  • 1 zelená paprika (ale môžete pridať ďalšie zeleninu podľa chuti)
  • 1 balenie soba rezancov
  • lyžice Grizly arašidové masla
    Arašidový krém jemný 100% Arašidový krém jemný 100%
  • voliteľne tofu/tempeh/sezam
    Sezam lúpaný Sezam lúpaný

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!