A ideme na to:
Soba rezance uvaríme podľa návodu na obale a prepláchneme studenou vodou, aby sa s nimi dalo ďalej pracovať. 3 lyžice arašidového masla zmiešame s miso pastou (najlepšie v odmerke). Pridáme 200 ml teplej vody, vďaka čomu sa zmes lepšie prepojí. Tyčovým mixérom rozmixujeme a pridáme šťavu z jedného citróna a chilli podľa chuti. Samozrejme arašidového masla a pasty si môžete dať podľa svojej chuti.
Zeleninu nakrájame na tenké rezance.
Panvicu vymastíme olivovým olejom a opečieme zeleninu do chrumkava. Nie je dobré použiť moc oleja, pretože arašidové maslo je samo o sebe pomerne tučné a jedlo by potom bolo moc ťažké. Potom panvicu so zeleninou odstavíme zo sporáka a vmiešame arašidovou omáčku.
Nakoniec pridáme rezance a poriadne premiešame, aby sa v omáčke obalili. Na záver ozdobíme praženým sezamom.
Recept pre GRIZLY.CZ vytvorila Karolína Paterová.