Skladom
1. 9. Môže byť u vás
Dočasne nedostupné
Doprava od 1,99 €
Maslový tuk vyrobený podľa starobylého ajurvédskeho receptu premasťovaním 100 % organického masla.
Podobné produkty
Popis
Wolfberry Ghí BIO 400 ml
Maslový tuk, ktorý sa dnes v indickej kuchyni nazýva ghí, nie je novinkou ani v českých lúkach a hájoch. Naše babičky, či známa kuchárka Magdalena Dobromila Rettigová, mu hovorili prepustené maslo alebo šmolc. Oceňovali predovšetkým to, že vďaka neprítomnosti vody a bielkovín nežltne, takže v dobre uzavretej nádobe vydrží na chladnom a tmavom mieste aj niekoľko mesiacov.
Ghee je čistý tuk, ktorý sa pripravuje veľmi pomalým stláčaním masla. Pri tomto procese sa z masla odparí voda, ale aj vznikajúca pena, ktorá obsahuje mliečne bielkoviny, cukry a ďalšie látky, ktoré sa nachádzajú v bežnom masle. Výsledným produktom je skutočne čistý tuk žltej farby s lahodnou maslovou vôňou a chuťou s mierne sladkým, orechovým nádychom.
Hoci sa ghí vyrába z masla, vďaka spracovaniu neobsahuje laktózu ani kazeín. Vďaka tejto vlastnosti si ho môžu po konzultácii s lekárom vychutnať aj ľudia, ktorí majú radi chuť masla, ale sú alergickí na niektorú z mliečnych zložiek.
Ďalšou jeho neoceniteľnou vlastnosťou je veľmi vysoký bod vzplanutia, ktorý sa pohybuje okolo 240 °C. Táto schopnosť sa dosahuje práve preto, že všetky nečistoty z masla sa odstránia počas procesu vyfukovania. Pri pečení alebo vyprážaní sa látky obsiahnuté v tukoch s nižším bodom zadymenia nespália a neuvoľňujú sa do jedla.
Wolfberry ghee sa vyrába z mlieka z českých ekologických fariem, ktoré sa o svoju pôdu a kravy starajú bez pesticídov, hnojív a iných chemikálií. Pri jeho výrobe sa nepoužívajú žiadne umelé príchute, farbivá ani arómy, takže zákazník dostane ghí v jeho prirodzenej farbe, chuti a vôni.
Zloženie: Prepustené 100% BIO maslo.
Zloženie
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 3 693 kJ / 882 kcal |
Tuky: | 99 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 65 g |
Sacharidy: | 0,4 g |
z toho cukry: | 0 g |
Bielkoviny: | 0 g |
Soľ: | 0,04 g |