Ingrediencie
Náplň:
260 g datľovej pasty od @grizly.sk
biele sezamové semienka
1 vajce na potretie
Na cesto:
200 g celozrnnej pšeničnej múky
100 g zmäknutého masla
1 vajce
3 lyžice ľadovej vody
2 lyžice trstinového cukru
1 lyžička škorice
Postup:
- Zmiešajte všetky suché ingrediencie na cesto. Pridajte zmäknuté maslo, vajcia, vodu a uhneťte cesto.
- Z datľovej pasty vytvarujte šišky približne 1 cm široké a 5 cm dlhé.
- Rozvaľkajte cesto na cca 1-2 mm. Položte šišku z datľovej pasty na cesto a orežte podľa dĺžky a šírky šišky. Zabaľte, prebytočné cesto orežte. Takto pokračujte, kým vám nezostane žiadne cesto ani datľová pasta.
- Datlové šišky zabalené v ceste obaľte v sezame. Nakoniec ich vyskladajte na plech vyložený papierom na pečenie, potrite vajíčkom a dajte do rúry predhriatej na 180 stupňov. Pečte cca 15-20 minút dozlatista. Nechajte vychladnúť a servírujte.
Tak dobrú chuť!