Dočasne nedostupné
Kadayif sú tenké, chrumkavé cestoviny pochádzajúce z Blízkeho východu, ktoré sa používajú v tradičných dezertoch ako kunafa. Môžete ich spojiť s čokoládou, pistáciovým krémom a tahini pastou na domácu verziu dubajskej čokolády.
Podobné produkty
Popis
GRIZLY Kadayif 200 g
Kadayif sú veľmi tenké, jemné a chrumkavé cestovinové nite. Pochádzajú z Blízkeho východu a používajú sa najmä pri príprave tradičného dezertu. Kadayif, kunafa alebo aj kanafeh je názov pre tento ikonický dezert, známy jemne sladkou chuťou. Na jeho prípravu sa používa syr, sladký sirup s pridaním pistácií a tenké cestoviny. Kadayif nite sú tiež zodpovedné za chrumkavosť, ktorú počuť, keď sa zahryznete do dubajskej čokolády.
Ak máte chuť vyskúšať domácu verziu tejto luxusnej čokoládovej pochúťky, nie je nič jednoduchšie. Stačí skombinovať chrumkavý kadayif s kvalitnou čokoládou, pistáciovým krémom a tahini pastou, čím vytvoríte jedinečnú verziu dubajskej čokolády priamo vo vašej kuchyni.
Prečo chcieť Kadayif?
- ideálny na prípravu dubajskej čokolády
- jemná a chrumkavá textúra
- rýchla príprava – nite sú už vyprážané a pripravené na domáce recepty


Ako využiť Kadayif?
Kadayif nite môžete využiť v rôznych receptoch a sú ideálne na prípravu tradičných orientálnych dezertov. Tiež ich môžete využiť na prípravu domácej dubajskej čokolády. Stačí skombinovať chrumkavý kadayif s kvalitnou čokoládou, pistáciovým krémom a tahini pastou. Okrem sladkých pokrmov ich môžete využiť aj v slaných pokrmoch, ako obal na syry a mäsové zmesi. Nite sú už opražené a pripravené na okamžité použitie.
Zloženie
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: | 1527 kJ/ 365 kcal |
Tuky: | 1,7 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,4 g |
Sacharidy: | 80 g |
z toho cukry: | 0,8 g |
Vláknina: | 3,6 g |
Bielkoviny: | 9,4 g |
Soľ: | 0,13 g |
Zaradenie
Administratívne zaradenie: | Pečené cestovinové rezance z pšeničnej múky |
---|---|
Zloženie: | pšeničná múka, voda |
Alergény: | Môže obsahovať stopy sezamu. |
Balenie: | PP obal. |
Skladovanie: | Skladujte na suchom mieste, chráňte pred teplom a slnečným žiarením. Po otvorení uchovávajte v dobre uzavretom obale. |