Skladom
19. 5. Môže byť u vás
Dočasne nedostupné
Doprava od 1,99 €
Ovsené vločky sa určite oplatí mať doma v špajzi. Sú totiž ideálnou ingredienciou na prípravu raňajok a určite vás poteší, že naše vločky sú naozaj jemne mleté, a preto sa skvele hodia na rýchlu prípravu ovsenej kaše
Podobné produkty
Popis
GRIZLY Jemné ovsené vločky s klíčkami 1000 g
Ovsené vločky sa určite oplatí mať doma v špajzy. Sú totiž ideálnou ingredienciou na prípravu raňajok a určite vás poteší, že naše vločky sú naozaj jemne namleté, a preto sa výborne hodia na rýchlu prípravu ovsenej kaše.
Asi sa zhodneme na tom, že ovsené vločky najčastejšie využijete na prípravu ovsenej kaše, ktorú stačí povariť s vodou alebo mliekom. Avšak v kuchyni majú oveľa širšie využitie. Výborne chutia v kombinácii s jogurtom, sušeným alebo lyofilizovaným ovocím či orieškami. Môžete k nim pridať napríklad hrozienka alebo datle, prípadne ich využiť pri pečení a varení. Okrem klasickej ovsenej kaše si môžete ráno pripraviť výborné lievance z gréckeho jogurtu s arašidovým maslom, na ktoré budete potrebovať ovsené vločky. Recept nájdete tu.
Prečo si vybrať jemné ovsené vločky s klíčkami?
- rýchla a jednoduchá príprava
- extra jemne mleté vločky
- univerzálne využitie v kuchyni


Ako využiť jemné ovsené vločky s klíčkami?
Vločky sú ideálnym základom zdravej a vyváženej raňajky. Vynikajú svojou rýchlou a jednoduchou prípravou. Dajú sa pridávať do jogurtu, na výrobu domácich kaší, müsli alebo granoly. Skvele sa hodia aj na dezerty a ovocné koláče. Dá sa s nimi vytvoriť mnoho zdravých a chutných jedál.
Viac informácií o vločkách a ich vlastnostiach si môžete prečítať v našom blogu. Zaujímavé recepty a nápady nájdete aj v našom magazíne.
Aký je proces klíčenia vločiek?
Priemyselná výroba klíčených ovsených vločiek zahŕňa niekoľko fáz, ktoré zabezpečujú správne klíčenie, zachovanie živín a stabilitu produktu.
- čistenie a výber ovsa – mechanické čistenie od nečistôt
- namočenie a klíčenie – kontrolovaná vlhkosť a teplota počas 1–3 dní
- sušenie – pri nízkej teplote na zachovanie enzýmov
- odstránenie klíčkov – pre lepšiu trvanlivosť a textúru
- lisovanie do vločiek – zlisovanie na požadovanú hrúbku
Počas klíčenia dochádza k enzymatickým premenám, ktoré zlepšujú stráviteľnosť a biologickú dostupnosť živín, zatiaľ čo škroby sa menia na cukry, bielkoviny na aminokyseliny a tuky na ľahko stráviteľné mastné kyseliny, čím sa zvyšuje obsah vitamínov C, E a skupiny B a zároveň sa odbúravajú látky, ktoré môžu spomaľovať trávenie. Vďaka týmto zmenám sú klíčené vločky ľahko stráviteľné, výživné a podporujú zdravé trávenie.
Zloženie
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: | 1543 kJ / 367 kcal |
Tuky: | 8,4 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 1,3 g |
Sacharidy: | 56 g |
z toho cukry: | 1 g |
Bielkoviny: | 12 g |
Soľ: | 0,003 g |
Zaradenie
Zloženie: | Ovsené vločky celozrnné 100 % |
---|---|
Alergény: | Obsahuje lepok. Môže obsahovať stopy arašidov, orechov a sezamu. |
Krajina pôvodu: | Česká republika |
Balenie: | Vákuovo uzavretý PP obal (počas prepravy môže dôjsť k uvoľneniu obalu, čo však nemá vplyv na kvalitu). |
Skladovanie: | Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste. |