GRIZLY

Ovsené vločky jemné s klíčkami 1000 g

2,99 €s DPH

2,39 € s kódom GRIZLYDNI

2,99 € / kg

Skladom

19. 5. Môže byť u vás

Dočasne nedostupné

Doprava od 1,99 €

Ovsené vločky sa určite oplatí mať doma v špajzi. Sú totiž ideálnou ingredienciou na prípravu raňajok a určite vás poteší, že naše vločky sú naozaj jemne mleté, a preto sa skvele hodia na rýchlu prípravu ovsenej kaše

Popis

GRIZLY Jemné ovsené vločky s klíčkami 1000 g

Ovsené vločky sa určite oplatí mať doma v špajzy. Sú totiž ideálnou ingredienciou na prípravu raňajok a určite vás poteší, že naše vločky sú naozaj jemne namleté, a preto sa výborne hodia na rýchlu prípravu ovsenej kaše.

Asi sa zhodneme na tom, že ovsené vločky najčastejšie využijete na prípravu ovsenej kaše, ktorú stačí povariť s vodou alebo mliekom. Avšak v kuchyni majú oveľa širšie využitie. Výborne chutia v kombinácii s jogurtom, sušeným alebo lyofilizovaným ovocím či orieškami. Môžete k nim pridať napríklad hrozienka alebo datle, prípadne ich využiť pri pečení a varení. Okrem klasickej ovsenej kaše si môžete ráno pripraviť výborné lievance z gréckeho jogurtu s arašidovým maslom, na ktoré budete potrebovať ovsené vločky. Recept nájdete tu.

Prečo si vybrať jemné ovsené vločky s klíčkami?

  • rýchla a jednoduchá príprava
  • extra jemne mleté vločky
  • univerzálne využitie v kuchyni
Recept s kešu
Kešu rastie

Ako využiť jemné ovsené vločky s klíčkami?

Vločky sú ideálnym základom zdravej a vyváženej raňajky. Vynikajú svojou rýchlou a jednoduchou prípravou. Dajú sa pridávať do jogurtu, na výrobu domácich kaší, müsli alebo granoly. Skvele sa hodia aj na dezerty a ovocné koláče. Dá sa s nimi vytvoriť mnoho zdravých a chutných jedál.

Viac informácií o vločkách a ich vlastnostiach si môžete prečítať v našom blogu. Zaujímavé recepty a nápady nájdete aj v našom magazíne.

Aký je proces klíčenia vločiek?

Priemyselná výroba klíčených ovsených vločiek zahŕňa niekoľko fáz, ktoré zabezpečujú správne klíčenie, zachovanie živín a stabilitu produktu.

  • čistenie a výber ovsa – mechanické čistenie od nečistôt
  • namočenie a klíčenie – kontrolovaná vlhkosť a teplota počas 1–3 dní
  • sušenie – pri nízkej teplote na zachovanie enzýmov
  • odstránenie klíčkov – pre lepšiu trvanlivosť a textúru
  • lisovanie do vločiek – zlisovanie na požadovanú hrúbku

Počas klíčenia dochádza k enzymatickým premenám, ktoré zlepšujú stráviteľnosť a biologickú dostupnosť živín, zatiaľ čo škroby sa menia na cukry, bielkoviny na aminokyseliny a tuky na ľahko stráviteľné mastné kyseliny, čím sa zvyšuje obsah vitamínov C, E a skupiny B a zároveň sa odbúravajú látky, ktoré môžu spomaľovať trávenie. Vďaka týmto zmenám sú klíčené vločky ľahko stráviteľné, výživné a podporujú zdravé trávenie.

Zloženie

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota: 1543 kJ / 367 kcal
Tuky: 8,4 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,3 g
Sacharidy: 56 g
z toho cukry: 1 g
Bielkoviny: 12 g
Soľ: 0,003 g

Zaradenie

Zloženie: Ovsené vločky celozrnné 100 %
Alergény: Obsahuje lepok. Môže obsahovať stopy arašidov, orechov a sezamu.
Krajina pôvodu: Česká republika
Balenie: Vákuovo uzavretý PP obal (počas prepravy môže dôjsť k uvoľneniu obalu, čo však nemá vplyv na kvalitu).
Skladovanie: Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.